Blockchain fakirlik ile mücadele için zemin hazırlayacak
Blockchain fakirlik ile mücadele için zemin hazırlayacak

Blockchain fakirlik ile mücadele için kullanılacak

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Haziran’da yapılan basın açıklamasına göre Bancor, Kenya’da yoksullukla mücadele amaçlı Blockchain tabanlı bir para birimi ağı başlatıyor. Böylece Blockchain fakirlik ile mücadele için kullanılarak, hayırseverlerin Afrika’ya ulaşması sağlanacak. Kendisini “merkezi olmayan bir likidite ağı” olarak tanımlanan Bancor, Haziran 2017’de bir ICO başlattı ve daha önce benzeri olmayan bir talep ile 3 saatte 153 milyon dolar topladı.

Blockchain fakirlik ile mücadele için zemin hazırlayacak

Şirketin yeni projesi, Kenyalı toplulukların kendi dijital tokenlerini oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayarak yerel ve bölgesel ticareti hareketlendirip, eşler arası etkinlikleri teşvik etmeyi amaçlıyor. Bancor piyasa öncesi süreci denetlemek için, şu anda Kenya’da altı bölgede topluluk para birimi programları yürüten ve 20’den fazla okul ve 1.000 yerel işletmeye hizmet veren, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Grassroots Economics ile ortaklık kurdu.

Grassroots Economics, mevcut fiat para sistemini Blockchain tabanlı bir ağa doğru genişletmek için Bancor Protokolünü kullanacak. Yeni tokenler ile Bancor platformunda fiat veya kripto para kullanılarak ticaret yapılabilecek. Bancor ve Grassroots, bu sayede global kullanıcıların yerel toplulukları uzaktan destekleyebileceklerini umuyor. Kullanıcı tarafından oluşturulan kripto para birimleri, üçüncü taraf olmaksızın birbirleriyle değiştirilebilir. Stabilize edilmiş “ebeveyn” tokeni bir denge geliştirme aşamasında. Başlangıçta ICO’lar, yerel para birimleri ile Blockchain ağı arasında geçişi sağlamak için Kenya Şilini’ne sabitlenecek.

Bancor, yoksullukla mücadele için kendi sermayesini kullanacak

Projedeki ilk pilot uygulamalar, Kenya’ya bağlı, ekonomik haklardan mahrum edilmiş Kawangware ve Kibera bölgeleri için kullanılacak. Bancor gibi merkezi olmayan borsalar, bir aracıyı ve müşterilerin fonlarını tutmak için üçüncü bir taraf hizmetine olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Bu gibi borsaların ticaret mekanizmaları akıllı sözleşmelere ve atom takaslarına dayanıyor.

Bancor’un yapısına bakacak olursak, borsanın protokolü, ERC-20 tokenlerine uyumlu SmartToken ve token dönüştürücüsünü içeren çoklu sözleşmeler kullanılarak uygulanır. SmartToken kullanıcıları rezervlerinde işlemlerini otomatikleştirmek için akıllı bir sözleşme kullanarak istedikleri kadar token veya kripto para alabilir. Bancor, yeni başlayan startup’lara destek olabilmek için Haziran 2017’deki 153 milyon dolarlık token satışından elde edilen sermayeyi kullanıyor.

Blockchain teknolojisinin önemli bir potansiyeli var

Blockchain’in daha adil ve daha eşitlikçi bir toplumu desteklemek için sağladığı potansiyel Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere dünyanın önde gelen kuruluşları tarafından fark ediliyor. Öyle ki Birleşmiş Milletler 2017 yılında Suriyeli mültecilere yardım gönderebilmek için Ethereum ağını kullandı.

Dünya Bankası‘nın Findex 2018 raporunda, dünya genelinde 3 milyar insanın banka hizmetlerini kullanım düzeyinin çok düşük olduğu belirtiliyor. Bu durum çerçevesinde, son üç yıla baktığımızda gelişmekte olan ülkelerde tasarrufların yapılamadığı, kredinin sabitleştiği ve ekonomi direncinin azaldığı görünüyor.

Blockchain fakirlik ile mücadele için kullanılacak
Blockchain fakirlik ile mücadele için kullanılacak

Yazım sırasında CoinMarketCap verilerine göre  Bancor (BNT), 3,92 dolarlık ICO satış fiyatından biraz aşağıya doğru inse de 3,42 dolardan işlem görüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir