Kripto Para Haber –
ETH fiyat analizi
Ethereum’un günlük zaman dilimindeki fiyat analizine baktığımızda, şu anda kısa vadede herhangi bir yöne net bir ivme kazanamadığını görüyoruz. Fiyat hâlâ destek ve direnç seviyeleri arasında yatay bir bantta gidip geliyor. Şu anda dikkat edilmesi gereken destek seviyesi yaklaşık 2460–2.470 dolar bandında yer alıyor. Bunun altındaki bir sonraki destek seviyesi ise 2.400 dolara yakın.
Önemli bir direnç alanı ise 2.700 dolar – 2.800 dolar aralığında bulunuyor. Fiyat bu yatay bölgede sıkışmış gibi görünse de teknik olarak bir boğa flama (bull flag) formasyonu oluşuyor olabilir. Bu formasyonun teknik hedefi ise yaklaşık 3.600 doların biraz üzerinde. Ancak bu hedefin geçerli olabilmesi için, fiyatın 2.700 doların üzerine çıkması değil, 2800 dolar üzerinde mum kapanışlarıyla onaylanmış bir kırılım gerçekleştirmesi gerekiyor. Böyle bir durumda Ethereum’un yüzde 30 civarında bir yükseliş yaşaması mümkün olabilir.
Elbette bu yükseliş sırasında da örneğin 3.200 dolar – 3.300 dolar bandındaki Fibonacci dirençleri gibi bazı önemli dirençlerle karşılaşabilir. Şu an bu hedef aktif değil çünkü henüz yukarı yönlü kırılım gerçekleşmedi ve 2.700 dolar – 2.800 dolar bandı hâlâ direnç görevi görüyor. Yani yalnızca bekleyip izlememiz gerekiyor. Ethereum tutanlar için bu sıkıcı bir süreç olabilir çünkü fiyat hareket etmiyor gibi görünüyor. Ancak bu yatay piyasalar, kripto yatırımcıları için iyi kar fırsatları yaratabilir. Bu videonun sonunda bu tarz piyasadan nasıl kazanç sağlanabileceğini de anlatacağım. Ama şimdilik Ethereum’da son 1 günde çok büyük bir değişim olmadı.
SOL fiyat analizi
Solana’nın günlük zaman dilimindeki fiyat analizine geçtiğimizde, hâlâ düşüş yönlü bir fiyat yapısı sergilediğini görüyoruz. Kısa vadeli destek 153–154 dolar civarında yer alırken, daha güçlü destek seviyesi 143–146 dolar bandında bulunuyor. Dirençler ise 165–167 dolar, 180 dolar ve 184 dolar civarında konumlanmış. Dört saatlik grafiklere baktığımızda, Solana’da son birkaç gündür bir pozitif uyumsuzluk (bullish divergence) gözlemlenmişti: fiyatta daha düşük dipler oluşurken RSI göstergesinde daha yüksek dipler oluşuyordu.
Bu durum kısa vadeli bir yükseliş getirmişti fakat artık bu uyumsuzluk geçerliliğini yitirmeye başlıyor. İlk geçersizlik sinyali RSI’da kırılım görülmesiyle geldi. İkinci sinyal ise RSI’ın önceki dip seviyesinin altına düşmesi olabilir. Bu gerçekleşirse pozitif uyumsuzluk tamamen geçersiz olur. Bu nedenle şu an bu yapıya fazla güvenmemek daha mantıklı. Kısa vadede Ethereum ve Bitcoin’de olduğu gibi Solana’nın da yönsüz, yatay ve hacimsiz bir fiyat hareketi göstermesi bekleniyor. Yani birkaç gün daha sıkıcı ve durağan bir piyasa bizi bekliyor olabilir. Fakat trader’lar için bu tarz piyasalar da kar fırsatları sunar.
XRP fiyat analizi
XRP fiyatına baktığımızda da benzer bir durum söz konusu. Teknik olarak hâlâ büyük bir geri çekilme sürecindeyiz çünkü fiyat önceki önemli destek seviyesinin altına düştü ve bu seviyenin üzerine çıkmayı başaramadı. Bu da düşüş eğilimini gösteriyor. Ancak son birkaç gündür, bu sert düşüşün ardından XRP fiyatında kısa vadeli bir toparlanma görülüyor. Bu toparlanma, 2,10 dolar – 2,15 dolar arasında yer alan güçlü bir destek seviyesinden gelen alış baskısıyla oldu. Bu bölge hâlâ geçerliliğini koruyor. Direnç noktaları ise 2,30 dolar – 2,34 dolar arasında ve buranın üzerine çıkılması durumunda 2,44 dolar ve 2,56 dolar – 2,62 dolar bandında yeni dirençler bulunuyor. Son içerikte de belirttiğimiz gibi XRP için şu an bir kritik eşik dönemindeyiz.
Eğer fiyat 2,30 dolar – 2,34 dolar aralığında reddedilirse, bu günlük grafikte bir baş-omuz formasyonu oluşumuna yol açabilir ki bu da oldukça düşüş sinyali verir ve XRP’yi 2 doların altına kadar çekebilir. Ancak bu yapı henüz kesinleşmedi. Aksine, fiyat 2,34 dolar ve ideal olarak 2,44 dolar üzerine çıkarsa, o zaman düşüş formasyonu geçersiz olur ve bunun yerine büyük bir ters baş-omuz (inverse head and shoulders) formasyonu oluşabilir. Bu da XRP için yeni zirvelere doğru güçlü bir yükseliş anlamına gelir ve potansiyel hedef 3 doların oldukça üzerine çıkabilir. Ama şu an bu iki senaryodan hangisinin gerçekleşeceği belli değil. Önümüzdeki günlerde gelen sinyalleri dikkatle izlememiz gerekiyor. Şimdilik sadece bekleyip görmekten başka çaremiz yok. XRP’de de son bir günde ciddi bir değişim olmadı.
Piyasanın önde gelen altcoinleri için takip edilmesi gereken kritik noktaları ve önemli direnç noktalarını paylaştık. Ancak altcoinlerdeki yatay hareketten sıkılan yatırımcılar için yeni ön satışlar bulunuyor. Özellikle Solana ağına devrim getiren Solaxy projesi, yatırımcıların yeni gözdesi olmuş durumda. Eşsiz ölçeklenebilirliği ve Solana’nın yeteneklerini yeniden tanımlamak için inşa edilmiş geleceğe yatırım yapan Solaxy, Katman-2 ağına devrim getirerek benzersiz fırsatlarla karşımıza çıkıyor. Solaxy token şu anda ön satış aşamasında bulunuyor ve ön satışın kısa bir süre sonra sona ermesi planlanıyor. Potansiyel fırsatı kaçırmamak için tokenın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.