OKX güvenilir mi? Kripto borsası kapsamlı inceleme 2024

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı yatırımcılara hitap eden bir kripto para borsası OKX, düşük işlem ücreti sayesinde rakipleri arasından sıyrılır. OKX borsasında 320’den fazla işlem yapılabilir ve bu özelliği ile popüler borsalarla aynı seviyeye yükselir. Bunun yanında 77’den fazla blockchaini destekler ve DeFİ uygulamalarına kolay erişim sağlar. 

Peki, en iyi kripto para borsaları arasına girme potansiyeline sahip olan OKX ne işe yarar ve OKX kripto para borsası ne kadar güvenilirdir? Gelin, bu yazıda OKX kripto borsası hakkında merak edilen soruların cevaplarına beraber göz atalım.

OKX Ziyaret Edin

OKX kripto borsasının artıları ve eksileri

Artıları

  • Düşük işlem ücretleri: OKX spot ve vadeli işlemler için düşük işlem ücretleri sunar.
  • Çeşitli hizmet yelpazesi: 320’den fazla kripto para birimi ile işlem yapma imkânına sahiptir. 
  • Yüksek kaldıraç: Vadeli işlemlerde 100x, spot işlemlerde ise 10x kaldıraç desteği sunar.
  • Gelişmiş güvenlik: Soğuk cüzdan, anti-phishing ve 2FA gibi güçlü güvenlik özelliklerine sahiptir.

Eksileri

  • Kimlik doğrulama zorunluluğu: KYC ile kapsamlı kimlik doğrulaması yapılması gerekir. 
  • Bölgesel kısıtlama: ABD ve Kanada’da OKX borsasından kripto alımları yapılamaz. 
  • Zor para çekimi: USD veya GBP gibi para birimleri ile çekim yapmak karmaşık ve zordur.
  • Eğitim kaynakları eksikliği: Yeni kullanıcılar için yeterli seviyede eğitim materyali bulunmayabilir. 

 

OKX borsası nedir?

OKX borsası, 2017 yılında hayata geçirilen bir projedir ve kripto para yatırımcılarına çeşitli Web3 hizmeti sağlar. Şirketin Hong Kong, Singapur, BAE, Silikon Vadisi ve Bahamalar olmak üzere farklı lokasyonlarda ofisleri bulunur. Kullanıcılar, borsanın sahip olduğu demo özelliği sayesinde platformu hızlı bir şekilde öğrenebilir. Bu sayede hem deneyimli hem de yeni yatırımcıların kullanımı için uygundur. OKX TR nedir sorusuna baktığımızda ise OKX TR borsanın Türkiye’deki kullanıcılarına yönelik sunduğu hizmetlerdir.  

Ayrıca OKX borsası staking ve airdrop etkinlikleri ile kullanıcılardan ilgi görür. OKX airdrop, kullanıcıların platform aracılığı ile ücretsiz kripto para kazanmalarına olanak sağlayan bir etkinliktir. Bunun yanında OKX staking ödülleri ile de kullanıcılar pasif gelir elde edebilir.

OKX: Hangi coinler var?

Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan OKX kripto borsası, 350’den fazla token ile hizmet verir. Bunların arasında en popüler olan Bitcoin, Ethereum, Solana, Matic gibi kripto para birimlerinin yanı sıra birçok DeFi tokenı da bulunur.

OKX TR’de hangi coinler var sorusunun cevabı da oldukça geniştir. OKX Türkiye borsasında birçok kripto para birimine BTC ve ETH çiftleri ile de erişim mümkündür. 730’dan fazla spot işlem çiftine sahip olan borsa, 280’den fazla sözleşme ve 1,000’den fazla opsiyon türünü kapsar.

OKX nasıl kullanılır?

Kripto paralar ile ilgilenen yatırımcılar için düşük işlem ücretleri ile cazip bir seçenek olan OKX nasıl kullanılır sorusuna bakalım. OKX kripto para borsasında hesap açmak ve işlem yapmak oldukça basittir. İşlem yapmaya hızlı bir şekilde başlamaya imkân veren OKX kripto borsasını birkaç kısa adımın ardından hızla kullanmaya başlamak mümkündür. Özellikle kolay ve düşük ücretler ile kripto alım-satımları açısından sunduğu avantajlar ile öne çıkar ve OKX yorumlarına göre birçok yatırımcı tarafından memnuniyet ile kullanılır.

OKX nasıl hesap açılır?

OKX hesap açma işlemi oldukça basit bir süreçtir. İşte, yeni başlayanlar için adım adım OKX TR’de hesap açma rehberi…

OKX Ziyaret Edin

 Adım 1: OKX web sitesi veya mobil uygulamasına girin

Bilgisayardan giriş yapmak isteyen kullanıcılar web sitesini kullanabilir. Ancak işlemlerini telefon aracılığı ile gerçekleştirmek isteyenler için mobil uygulama seçeneği de bulunur. Bu nedenle kendinize uygun olanı seçerek başlayabilirsiniz. 

Adım 2: Kayıt olun

Ana sayfada bulunan “Hesap oluştur” butonuna tıklayarak kayıt olun. Burada e-posta veya telefon numaranızı kullanabilirsiniz. Ardından güçlü bir şifre oluşturarak hesabınızı güvenli bir şekilde korumalısınız.

Girdiğiniz e-posta veya telefon numaranıza gelen doğrulama kodunu doğru olarak girmenizin ardından hesabınız doğrulanacaktır. Yüksek güvenlik için iki faktörlü doğrulama (2FA)’nın etkinleştirilmesi önerilir. 

Adım 3: Kimlik doğrulaması (KYC)

OKX TR’ye tam erişime sahip olmak için KYC kimlik doğrulama zorunluluğu bulunur. Bu aşamada kimlik belgenizi doğru bir şekilde yüklemeniz ve kişisel bilgilerinizi doğrulamanız gerekir. 

Adım 4: Hesaba para yatırma

OKX’ nasıl para yatırılır sorusunun cevabı ise bu aşamada bulunuyor. Kimliğin doğrulanmasının ardından sahip olduğunuz hesaba kripto para veya itibari para yatırabilirsiniz. Kripto cüzdanlarınızdan OKX TL cüzdanınıza para yatırabilir veya çekebilirsiniz. Böylece OKX’den nasıl para çekilir sorusu da cevaplanmış olur. Bu adımları sırasıyla gerçekleştirerek OKX borsasında hesap açabilir ve zaman kaybetmeden kripto-alım satımına başlayabilirsiniz.

OKX müşteri hizmetleri

OKX borsası, kullanıcılarına 7/24 müşteri hizmetleri desteği sağlar. Bu ekibin ana amacı, platform kullanıcılarının karşılaştığı çeşitli sorunlara anlık çözümler sunmak ve kafalarına takılan soruları yanıtlamaktır. OKX müşteri hizmetlerine, farklı destek kanalları aracılığı ile ulaşmak mümkündür. Bunların arasında canlı sohbet ve e-posta bulunur.

Canlı sohbet ile anlık olarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek mümkünken genellikle daha ayrıntılı konular için ise e-posta tercih edilebilir. Ayrıca OKX kullanıcılarına, sosyal medya kanalları üzerinden  platform ile alakalı güncel bilgiler sunar. Bu nedenle X ve Telegram gibi sosyal medya kanallarını da takip etmek faydalı olabilir. 

OKX işlem ücreti

Daha önce de bahsettiğimiz gibi geniş kripto seçenekleri ile düşük işlem ücretlerine sahip olan OKX borsasında USDT çiftlerinde limit emirlerinin işlem ücreti yalnızca %0,08 olarak belirlenmiştir. UCDC, BTC ve ETH gibi diğer işlem çiftlerinde ise limit emirleri %0,05, piyasa emirleri ise %0,07 ile ücretlendirilir. Bu nedenle OKX işlem ücretleri açısından en ucuz borsalardan bir tanesi olur.

İşlem Çifti Emir Türü İşlem Ücreti (%)
USDT Limit 0,08
USDC/BTC/ETH Limit 0,05
USDC/BTC/ETH Piyasa 0,07

OKX kripto alma işlemlerinin kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için düşük işlem ücretleri belirlemiştir. OKX crypto borsasında gerçekleştirilen işlemler diğer popüler kripto para borsaları olan Binance ve Coinbase’e göre daha ucuzdur. 

OKX Sosyal Kripto ve Copy Trade nedir?

OKX sosyal kripto, platformun kullanıcılara sunduğu popüler özelliklerden bir tanesidir. Bu özellik sayesinde traderlar birbirleriyle deneyimlerini paylaşarak etkileşimde bulunabilir. Kullanıcılar, deneyimli kişilerin yatırım stratejilerini takip edebilir ve buna göre yeni stratejiler belirleyebilir. Böylece kripto ticareti sosyal bir deneyim hâline gelir. 

Borsanın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi de copy trading özelliğidir. Kullanıcılar, onların yerine 7/24 işlem yapabilen ticaret botlarını deneyimleme şansına sahiptir. Bu özellikten hem yeni hem de deneyimli yatırımcılar faydalanabilir. Başarılı traderların geçmiş performansları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen copy tradingin sunduğu avantajlar arasında öğrenme fırsatı, zaman tasarrufu gibi önemli artılar bulunur. 

OKX Wallet nasıl kullanılır?

OKX ekosisteminin içinde yer alan OKX Wallet, kullanıcıların kripto varlıklarını güvenli bir şekilde saklamasına olanak sağlar. OKX Walletı kullanmak ise oldukça basittir. 

İlk olarak mobil uygulamasını indirmeli veya web sayfasına gitmelisiniz. Eğer halihazırda bir cüzdana sahip değilseniz yeni kripto para cüzdanı oluşturmalısınız. Ancak zaten bir kullanıcı iseniz mevcut cüzdanınızı bağlayabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kolaylıkla kripto alma ve gönderme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

okx wallet

Cüzdanın güvenliği için 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı etkinleştirmeniz ve cüzdanınızı yedeklemek için verilen anahtar kelimeleri güvenli bir yerde saklamanız tavsiye edilir.  OKX Wallet ile sahip olduğunuz kripto varlıklarını takip edebilirsiniz. Ayrıca OKX Wallet multi-chain desteği sağlar. Yani birden fazla blockchain ağı üzerinde işlem yapmak da mümkündür. 

OKX kripto borsası karşılaştırma

OKX ile diğer kripto borsaları arasında yapılan karşılaştırmalar temel farklılıkları daha rahat fark etmenize olanak sağlar. İşte OKX’in hem Coinbase hem de Binance kripto borsaları ile karşılaştırmaları:

OKX vs. Coinbase

OKX Coinbase
Kripto para desteği 350+ 150+
Stop ticaret
Marj ticareti Bazılarında var
Vadeli işlemler
Kredi kartı kullanımı
Staking
NFT 

OKX vs. Binance

OKX Binance
Kripto para desteği 350+ 350+
Stop ticaret
Marj ticareti
Vadeli işlemler
Kredi kartı kullanımı
Staking
NFT 

Sonuç: OKX kripto borsası güvenli mi?

Sonuç olarak OKX, sahip olduğu düşük işlem ücreti ve sunduğu çeşitli kripto paralar ile öne çıkan bir kripto para borsasıdır. OKX borsası kullanıcıların güvenliklerini üst düzeyde sağlamak için bazı önlemler alır.

Bu önemlerin arasında iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), şifreleme ve soğuk cüzdanlar bulunur. Kullanıcıların bunları etkinleştirmesi durumunda OKX kripto güvenli midir sorusuna evet cevabı verilebilir. OKX TR güvenilir mi sorusunun cevabı ise aldıkları üst düzey güvenlik önemleri dolayısıyla evet olarak verilebilir.

 

OKX Ziyaret Edin

OKX: Sık sorulan sorular

OKX borsası OK Group’un da sahibi olan Star Xu tarafından 2017 yılında kurulmuştur. Merkezi Hong Kong’ta bulunur ve dünya genelinde birçok farklı yerde ofisi vardır.

OKX borsası Türkiye’de yasaldır. Ancak Türkiye’de kripto ile ilgili düzenlemeler sürekli olarak değişiyor. Bu nedenle son dakika haberlerini takip etmeli ve borsa tercihinizi buna göre yapmanız önerilir.

Sahip olduğu işlem hacmine göre OKX kripto borsası, dünyanın en büyük ikinci kripto türevleri borsasıdır.

OKX borsasında bulunan hesabınıza giriş yapmanızın ardından çekim işlemini gerçekleştirebilmek için genellikle iki faktörlü doğrulama yapmanız gerekir. Bu aşamanın ardından işlemi onaylamanız yeterlidir. Peki, OKX cüzdan adresi nerede yazar? Varlıklar bölümünde para yatırma seçeneğini seçmenizin ardından cüzdan adresinizi görüntüleyebilirsiniz. Bu adres kişiye özeldir ve kopyalayarak para transferlerinde kullanabilirsiniz.

OKX P2P, kullanıcıların doğrudan birbiri ile kripto alım-satım yapmasını sağlar. Genellikle bu işlemlerde itibari para kullanılır ve işlemler aracısız olarak gerçekleştirilir. Kullanıcılar satmaya karar verdikleri kripto paraların değerlerini aracısız olarak kendileri belirleyebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.