Kripto Para Haber – Solana analizi. Önemli altcoinlerden biri olan Solana bu haftayı kritik geçirdi. Popüler ağ üzerinde gerçekleşen saldırı Solana’yı sarsmıştı. Fiyat hareketi haber sonrası aşağı yönlü devam etmişti. Bu da kısa süreli destek denemelerine yol açmıştı. Solana analizi için 100 dolar altı kritik sayılmıştı. Ancak saldırının bertaraf edilmesi kripto para birimine olumlu yansıdı. Peki hafta sonuna kadar neler değişti?
(SOL) Solana analizi:
Solana’nın (SOL) fiyatı Cumartesi günkü yüksek seviyelerin yakınında bitkin göründü. Talep bölgesinin yakınında birikim arttıkça alıcılar 88,0 dolar civarında kripto paraya yatırım yapmaya devam etti. Kararsız yükseliş hissi, fiyatı 115,0 dolara yaklaştırdı. 100 dolar altında önemli bir alıcı kitlesi oluştu.
Günlük grafikte, daha yüksek seviyelere yakın boğa reddinin ardından Perşembe günü “Doji” şamdanlarının oluşumu, yatırımcıların madeni paradan kolayca vazgeçmeye istekli olmadıklarını gösteriyor. Duyarlı bir eylemde, fiyat bir kez daha aynı seviyeyi test etti. Bu, alım satım yapmak için çok önemli bir seviye. Yukarı ivmeyi sürdürmek için yatırımcılar 120 doların üzerinde bir kabul şart. Solana analizi için kritik bölgeler oluşabilir. 140 ve 175 dolar önemli seviyeler.
Solana analizi: SOL fiyatı son günlerin en yüksek seviyesinde
Kripto piyasasında yaşanılan dönüş sinyali altcoinlere de hareketlilik kazandırdı. Özellikle de majör altcoinlere geri dönüş daha çok oldu ve hızlandı. Hafta sonu olmamıza rağmen piyasada pozitif bir görünüm mevcut. Solana analizi ve fiyatı içinde görünüm iyi.
SOL fiyatı Kasım ayından bu yana neredeyse %60 değer kaybetti ve en son Ağustos ayında görülen 80,00$’daki en düşük seviyeleri test etti.
Mevcut fiyat hareketine bakıldığında, Şubat ayında SOL’nin 141.19$’dan bükülme noktasını çıkarabileceği söylenebilir. Bu, mevcut seviyelerden SOL fiyatında %16’lık bir artış olacaktır. Ardından, piyasa katılımcıları 175 dolarlık yatay direnç bölgesini çıkarmak için ivme kazanabilir.
Solana (SOL) Nedir?
Solana, merkezi olmayan finans (DeFi) çözümleri sağlamak için blockchain teknolojisinin izinsiz doğasına güvenen oldukça işlevsel bir açık kaynak projesidir. Proje fikri ve ilk çalışmaları 2017 yılında başlarken, Solana resmi olarak Mart 2020’de merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Solana Vakfı tarafından başlatılmıştır.
Solana hakkında daha fazla bilgi edinmek için Solana ile ilgili incelememize göz atabilirsiniz.
Solana protokolü, merkezi olmayan uygulama (DApp) oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Blok zincirinin temeldeki hisse kanıtı (PoS) konsensüsüyle birleştirilmiş bir geçmiş kanıtı (PoH) konsensüsü sunarak ölçeklenebilirliği geliştirmeyi amaçlar.
Yenilikçi hibrit mutabakat modeli sayesinde Solana, hem küçük ölçekli tüccarların hem de kurumsal tüccarların ilgisini çekiyor. Solana Vakfı için önemli bir odak noktası, merkezi olmayan finansmanı daha geniş bir ölçekte erişilebilir kılmaktır.
Solana’nın Kurucusu Kimdir?
Anatoly Yakovenko, Solana’nın arkasındaki en önemli kişidir. Profesyonel kariyeri Qualcomm’da başladı ve burada hızla yükseldi ve 2015’te kıdemli personel mühendisi yöneticisi oldu. Daha sonra profesyonel yolu değişti ve Yakovenko, Dropbox’ta yazılım mühendisi olarak yeni bir pozisyona girdi.
2017 yılında Yakovenko, daha sonra Solana olarak hayata geçecek bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Qualcomm’daki meslektaşı Greg Fitzgerald ile birlikte çalıştı ve Solana Labs adlı bir proje kurdular. Süreçte birkaç eski Qualcomm çalışanının daha ilgisini çeken Solana protokolü ve SOL token, 2020’de halka açıldı.
Dolaşımda Kaç Solana (SOL) Coin Var?
Solana Vakfı, dolaşımda toplam 489 milyon SOL tokenin piyasaya sürüleceğini duyurdu. Şu anda bu rakamın yaklaşık 260 milyonu şimdiden pazara girdi.
SOL token dağılımı şu şekildedir: %16,23’ü ilk tohum satışına gitti, tokenlerin %12,92’si kurucu satışa ayrıldı, SOL tokenlerinin %12,79’u ekip üyeleri arasında dağıtıldı ve tokenlerin %10,46’sı Solana Vakfı’na verildi. Kalan tokenler zaten kamu ve özel satışlar için serbest bırakıldı veya piyasaya sürülmeye devam ediyor.
5 Nisan 2018’de düzenlenen ilk tohum satışı sırasında Solana fiyatı 0,04 dolardı. Son ATH göz önüne alındığında, bu, etkileyici bir 5400X yatırım getirisini (ROI) temsil etmektedir.
*Solana nedir?
*Solana analizi.
*Solana kurucusu kimdir?
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.