Huobi Anketi: ABD'de en çok duyulan kripto paralar hangileri?

Huobi Anketi: ABD’de en çok duyulan kripto paralar hangileri?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto para borsası Huobi tarafından yapılan ankete göre, DOGE, SHIB, ADA, Amerikalıların en azından adını duyduğu kripto paralar listesinde yer alıyor.

Blockchain ve kripto ile ilgili paylaşımlarıyla ün kazanmış Çinli kripto blog yazarı ve gazeteci Colin Wu, Ocak 2022’de ABD’de kripto üzerine önde gelen Huobi borsası tarafından yürütülen bir anketin sonuçlarını paylaştı.

Huobi ABD anketinde DOGE, SHIB, BTC, NFT’ler ve Metaverse kazandı

Yaklaşık 3.150 katılımcının yer aldığı araştırmaya göre, Amerikalıların en sık duyduğu kripto para birimleri arasında, Cardano tokeni ADA, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’in yanı sıra Bitcoin, BNB, SOL, Ethereum ve USDT’yi içeriyor.

Burada Bitcoin ilk sırada (%83,46), ikinci sırada DOGE (%54,10), ardından ETH (%39,41) geliyor. SHIB %28,31 ile dördüncü sırada yer almakta. Cardano tokeni ADA, ankete katılanların %13,07’si bu kriptoyu duymuş olarak listenin sonunda yer alıyor.

cryptoHuobiUSsurvey00

Bunun dışında, ABD vatandaşları NFT’ler ve Metaverse hakkında DAO’dan daha fazla şey duydular. Ankete katılanların yüzde 28’i kripto para birimlerine yatırım yaptıklarını söyledi.

Huobi Çin pazarından ayrıldı

Geçen yılın sonbaharında Huobi, 31 Aralık’a kadar Çin pazarından çekilme ve CNY’ye karşı kripto alım satımını durdurma kararı aldı. CNY mevduatı ve spot alım satım Aralık ortasında donduruldu.

Çin anakarası dışındaki diğer bölgelerin kullanıcıları bu hareketten etkilenmedi.

Hatırlatmak gerekirse Çin hükümetinin Eylül ayı sonlarında kripto para birimleriyle yapılan tüm işlemleri yasa dışı ilan eden bir belge yayınlamasının ardından, birden fazla kripto borsası Çin pazarından toplu çıkışa başladı.

Bundan önce, kripto madencilerine karşı benzer eylemler yapıldı ve Çin’den Kanada, Kazakistan ve ABD gibi diğer yerlere göç etmeye başladılar. Ancak, Kazakistan’da son zamanlarda yaşanan huzursuzluk, doğalgaz fiyatının artması nedeniyle, madencilerin ABD’ye veya madencilere uygun çalışma koşulları ve ucuz elektrik sunan diğer yerlere gitmeye karar vermeleri muhtemel gibi gözüküyor.

Kazakistan’da İnternet’in geçici olarak kapatılması, Bitcoin hash oranında büyük bir düşüşe neden oldu ve bu Bitcoin’in 46.500 $ alanından 43.000 $’a düşmesinin nedenlerinden biriydi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin