Cardano akıllı sözleşme dağıtımından sonra; ekip odağını bu özelliklere kaydırdı
Cardano akıllı sözleşme dağıtımından sonra; ekip odağını bu özelliklere kaydırdı

Cardano akıllı sözleşme dağıtımından sonra; ekip odağını bu özelliklere kaydırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen yıl Cardano, ana ağında akıllı sözleşmelerin devreye alınmasıyla önemli bir dönüm noktasına ulaştı. O zamandan beri ağ, yakın rakibi Ethereum’a alternatif olabilmek için çalışıyor.

Cardano blok zincirinin arkasındaki geliştirici olan Input-Output Hong Kong (IOHK), bunu başarma çabalarında Cardano projesinin ölçeklendirilmesi ve optimizasyonu ile yakından ilgileniyor. Yakın tarihli bir blog gönderisinde ekip, içgörülerini ve bunu nasıl başarmayı planladığını anlattı.

Cardano’nun ana rakibi olan Ethereum, ölçeklendirme ve optimizasyon ile yıllardır mücadele ediyor. Cardano, Ethereum’un iş ispatının aksine hisse ispatı mekanizmasını benimsemesi nedeniyle zaten daha yüksek hızlara ve daha düşük maliyetlere sahip.

Ethereum zaten çok beklenen Ethereum 2.0 lansmanı ile optimizasyon ve ölçeklendirme üzerinde çalışırken, Cardano bu konuda önde kalmayı hedefliyor ve ağı geliştirmek için kullanmayı planladığı bir dizi yolu özetledi. Bunlardan bazılarına değindik.

Blok boyutu artışı

Bilindiği gibi blok ne kadar büyük olursa, o kadar fazla işlem gerçekleştirilebilir. Bunu akılda tutarak, IOHK blok boyutunu artırmak için çalışıyor. Son zamanlarda ekip, genel sağlık iyileştiğinden toplam blok boyutunu 72KB’ye (%12,5 artış) getirmek için blok boyutunun 8KB artırıldığını belirtiyor.

Bellek ve CPU kullanımı

Cardano projesinde kullanılan akıllı sözleşme dili olan Plutus, Harcanmamış İşlem Çıktısı (UTXO) işleme, hisse dağıtımı, canlı hisse dağıtımı, havuzları ve karma gösteriminde bellek iyileştirmeleri şeklinde gelen en son iyileştirme ile aktif olarak geliştirilmektedir.

Komut dosyası geliştirme

Aynı zamanda ekip, güçlü EUTXO modelinin daha etkin kullanımını sağlamayı planlıyor. Bu, referans girişleri (CIP-0031), Plutus Datums (CIP-0032) ve Komut Dosyası paylaşımı (CIP-0033) aracılığıyla sağlanacaktır.

Node geliştirme ve disk üzerinde depolama

IOHK’nın araştırdığı diğer Blockchain iyileştirmelerden ikisi, dönemler arasında stake ve ödül hesaplamalarının dağıtılmasına yardımcı olmak için düğümü geliştirmek ve protokol durumunun bölümlerini diskte depolamaktır. Her ikisi de daha optimal ve ölçeklenebilir bir ağa yol açan blok zincirini önemli ölçüde geliştirecektir.

Cardano Zincir dışı çözümler

Platformun kullanmayı planladığı, yukarıda listelenen On-chain çözümlerinin dışında, sorunu azaltmak için oyunda birkaç Off-chain çözümü vardır. Yan Zincirleri dağıtmak gibi eylemler, “bir zincirdeki tokenlerin ve diğer kripto varlıkların diğerinde kullanılmasına” izin verecektir. Bu, “köprü” olarak bilinen iki yönlü bir sistemden geçer.

Zincir dışı işlemlerin daha verimli bir şekilde işlenmesine yardımcı olan Hydra ve ölçeklenebilirlik konusunda yardımcı olan Mithril de projenin bir parçası. Ayrıca, zincir dışı bilgi işlem, nihayetinde işlemi çok daha hızlı ve daha ucuz hale getirecek bazı hesaplamaları boşaltarak ağ verimliliğini artırmak için kullanılacak.

Cardano (ADA) fiyatında son durum

2021’in ilk yarısında, piyasa değerine göre ilk üç kripto paradan biri olmasıyla sonuçlanan mükemmel bir performansın ardından, Cardano’nun yerel tokeni ADA yavaşladı. ADA, Eylül ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.00$’dan değerinin yaklaşık yüzde 60’ını kaybetti. Bu hafta sonu, altcoin yeşil renkte ve son 7 günde yüzde 5’in biraz altında bir artış sağladıktan sonra yaklaşık 1,30 dolardan el değiştiriyordu.

Yıla yavaş başlamasına rağmen, altcoin birçok yatırımcı ve analist için favori bir seçenek. Bunlardan biri, onu 2022 için ilk on seçimi arasında gösteren Lark Davis.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin