featured

Dogecoin (DOGE), son Tesla hamlesinin ardından yüzde 19 oranında değer kazandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında ilgiyle takip edilen ve şaka amaçlı üretilen (meme) coin Dogecoin’in (Doge) fiyatı, geçtiğimiz cuma günü %19’dan fazla yükseldi. Bu yükseliş Tesla’nın başlangıçta şaka olarak yaratılan kripto para birimini bazı marka malları için ödeme olarak kabul etmeye başlamasının ardından geldi.

Tesla CEO’su milyarder Elon Musk, elektrikli otomobillerinde bir ödeme seçeneği olarak meme kripto para birimini deneyeceğini ima etmesinden bir ay sonra, 14 Ocak tarihinde Twitter’da bu gelişmeyi duyurdu.

CoinGeckco tarafından belirtilen verilere göre, Dogecoin bu haberlerden sonra 0,20 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Ancak daha sonra 0,18 dolar civarına geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada Dogecoin, 24 saatte %3,78 oranında bir düşüş yaşadı. Ancak geçtiğimiz hafta %21 oranında bir artış kaydetmişti.

Şaka amaçlı bir çevrimiçi kripto para birimi olarak yaratılan coin, büyük ölçüde Elon Musk’ın tweet’leri sayesinde geçen yıldan bu yana %4,000 oranında arttı. Milyarder Musk, Dogecoin’i oldukça seviyor. Hatta onu “halkın kriptosu” olarak tanımladı. Musk ayrıca Dogecoin’in Bitcoin’e kıyasla işlemler için daha uygun olduğuna inanıyor.

Musk, piyasa fiyatları konusunda etkin rol oynuyor

Milyarder Elon Musk’ın tweet’leri genellikle her iki kripto para biriminin fiyatlarını da harekete geçiriyor. Geçen yıl mart ayında Musk, Tesla’nın ödemeleri için BTC’yi kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı. Ancak iki ay sonra çevresel kaygıları öne sürerek bu kararı iptal etti.

Dogecoin MUSK

Musk bunu bir ödeme seçeneği olarak açıkladıktan sonra Bitcoin %5 oranında yükseldi. Ancak mayıs 2021 tarihinde bu plan iptal olduğunda da fiyat %12 oranında bir düşüş yaşamıştı.

Tesla web sitesine göre, müşteriler artık Tesla markalı kemer tokaları 835 DOGE veya 159 dolar karşılığında satın alabiliyor. Çocuklar için üretilen arazi araçları ise 12.020 DOGE veya 2.283 dolar karşılığında satın alınabiliyor. Bunlar dışında birçok ürün için de Dogecoin aracılığı ile işlem yapılabilir.

Şirket, satın alınan ürünlerin iade edilemeyeceğini söylüyor. Tesla için,

“Dogecoin ile bir sipariş fazla olarak ödenirse, fazla ödeme tutarı orijinal ödeme şeklinde iade edilmez. Dogecoin ağının ödemenizi onaylaması altı saat kadar sürebilir”

şeklinde bir açıklama yapıldı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin