Bitcoin’den vazgeçmeyen büyük şirketler hangileri? 2022 itibarıyla ne kadar BTC tutuyorlar?
Bitcoin’den vazgeçmeyen büyük şirketler hangileri? 2022 itibarıyla ne kadar BTC tutuyorlar?

Bitcoin’den vazgeçmeyen büyük şirketler hangileri? 2022 itibarıyla ne kadar BTC tutuyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında MicroStrategy önderliğinde halka açık şirketlerin bilançolarında Bitcoin (BTC) bakiyelerini artırmaya başladıklarını gördük.

En büyük Bitcoin miktarına sahip olan kurumsal şirket MicroStrategy dışında bilançolarında Bitcoin bulunduran diğer büyük şirketler Tesla, Square, Marathon Digital Holding ve Hut 8 Mining Corp. olarak biliniyor.

Hükümetler, özel şirketler gibi diğer kuruluşlar ile bireysel yatırımcılar, ağırlıklı olarak önemli Bitcoin tutan diğer bir topluluk olarak düşünülebilir.

Halka açık şirketler 2021’de Bitcoin alımlarını hızlandırdı ve 2022 yılında bu listeye yeni şirketlerin de eklenmesi bekleniyor. Şimdiye kadar, 36 şirket, diğerleri karar aşamasındayken Bitcoin’i benimsemek için atılım yaptı.

Bitcoin’in büyük sahipleri

buybitcoinworldwide.com’dan toplanan verilere göre, halka açık şirketler Bitcoin alımları açısından farklı bir yol çiziyor. Raporda, halka açık 36 firmanın yaklaşık 11,7 milyar dolar değerinde 244.623 BTC’lik toplam tutarı elinde tuttuğu belirtiliyor.

Bu firmaların başını bilançosunda şaşırtıcı bir şekilde 124.391 BTC tutan MicroStrategy çekiyor. Zirveye giden yolda MicroStrategy, şirketin her büyük düşüşte BTC biriktirdiğini gösteren agresif bir satın alma politikasına sahip. MicroStrategy, ilk BTC alımını 2020’de 21.454 BTC’yi 250 milyon dolara ilk satın aldığında yaptı ve o zamandan beri yazılım şirketinin BTC varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Tesla, 2 milyar doların biraz üzerinde bir değere sahip 42.902 BTC ile ikinci sırada yer alıyor. Şirket, Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık BTC değerinde önemli bir satın alma gerçekleştirdi ve o zamandan beri yatırım otomobil devi için kazanç sağladı. Voyager Digital LTD, 500.000.000 $’ın üzerinde değere sahip 12.260 BTC ile üçüncü sırada yer alıyor ve bu rakam, mevcut tüm Bitcoin’lerin %0,058’ine karşılık geliyor.

Jack Dorsey tarafından kurulan ve şimdi Block olarak bilinen Square, bilançolarında 8.027 BTC tutuyor ve Bitcoin’in benimsenmesinde önemli bir rol oynama arzusuna sahip. Şirket, bireylerin Bitcoin satın almalarını sağlayan ödeme platformu Cash App için ana şirket olarak hizmet veriyor. Bitcoin madencilik firması Marathon Digital Holdings’in kasasında önemli bir kısmı varlığın madenciliğinden gelen 7 binden fazla BTC var.

Bitcoin (BTC) benimsenmesine katkıda bulunan diğer şirketler ve El Salvador’da son durum

Listedeki diğer firmalar arasında sırasıyla 5.242 BTC, 4.482 BTC ve 3.995 BTC tutan Hut 8 Mining Corp, Coinbase Global ve Riot Blockchain yer alıyor. 36 halka açık firma toplam 244.623 BTC’ye sahip ve şirketlerin çoğu 2022’de varlıklarını artırma niyetinde.

El Salvador, kripto para birimini yasal ödeme aracı statüsüne yükselten dünyadaki ilk ülke oldu. Eylül ayında kabul edilmesinden bu yana, küçük ülke, Başkan Nayib Bukele’nin daha fazla satın alıma işaret etmesiyle Bitcoin varlıklarını istikrarlı bir şekilde 1300 BTC’nin üzerine çıkardı.

Özel şirketler de bu yıl Bitcoin varlıklarına ilgiyi artırdı. Block.one 140.000 BTC ile bu grubun lideri konumunda ve onu 17.500 BTC ile Tezpos Vakfı takip ediyor. Stone Ridge Holdings Group, Massachusetts Mutual ve Lisk Foundation üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin