featured

Ripple fiyat tahminleri 26 Kasım – Yükseliş ne zaman başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Kripto para dünyasında gözde altcoinlerden bir tanesi olan XRP, bu hafta düşüşte. Ripple eylül ayının en yüksek seviyesini yenileyerek 1,35 dolarlık direncini 11 Kasım’da test etmişti. Bu tarihten itibaren de düzeltici momentum geliştirmeye devam ediyor.

O zamandan beri inisiyatif, fiyatları parite alanına geri döndürmeyi başaran satıcılara geçti. Böylece sonunda büyümenin hızlı bir şekilde yeniden başlamasına güvenenlerin umutlarını da dağıtmış oldu.

Ripple hakkında pozitif gelişmeler

Ripple piyasasının yatırımcıları küresel piyasa duyarlılığına bağlı olarak Ripple projesinin kendisiyle ilgili olumlu haberleri görmezden gelmeye devam ediyor. AtoZ Markets’in bu hafta bildirdiği gibi, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davada önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dava sürecinin önümüzdeki gelecek yıl tamamlanabileceğini söyledi. Buna ek olarak ise kararlarının tüm kripto endüstrisini etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca, dijital varlıkları düzenlemek için konulan en net kuralların şu anda Japonya, Singapur, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu yönündeki görüşlerini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Ripple yöneticileri, ABD makamları için kripto para birimi sektörünü düzenleme kavramını da dile getirdiler. “Kripto Para Birimi Düzenlemesine Gerçek Bir Yaklaşım” başlıklı bir belge sunuldu. Bu yeni düzenlenen ve daha sonrasında dile getirilen belgede hükümetin yatırımcıların çıkarlarını korumanın yanı sıra, ülkede yeniliklerin gelişmesi için uygun koşullar yaratmayı düşünmesi gerektiği de belirtildi.

Bunların dışında tüm kripto endüstrisi için olumlu bir haber mevcut. Dört yıl içinde Taproot adlı ilk büyük Bitcoin ağ yükseltmesinin uzun zamandır beklenen lansmanı gerçekleşti. Bu blokchain, ağın gizliliğini ve güvenliğini artıracak Schnorr algoritmasını kullanacak.

Yani, yatırımcıların riskten kaçmasına neden olan piyasa duyarlılığındaki genel bozulmayı tamamen etkisiz hale getirdi. Tabii ki bunlar, kripto para piyasası bir istisna değildir. Çünkü son aylarda, kripto para birimleri için uzun vadeli pozisyonlarda rekor bir düşüş var. Satışların devam edeceğinden korkan yatırımcılar fonları aralarında özel bir yer olan dolar ve dijital muadilleri olan stablecoin’lere aktarıyor.

Yaşanan bu paniğin belli bir neden var. Bütün dünya için önemli ölçüde tehdit oluşturan yüzyılın salgını Covid-19 pandemisi. Pandemi sonucunda küresel olarak sosyal ve ekonomik alanlarda negatif yansımalar gözlemlendi.

Bu da birçok ülkeyi henüz şimdiden küresel boyutta ekonomik açıdan toparlanmasında ciddi bir tehdit oluşturan ülke çapında tekrarlanan karantinalar. Bu karantinaların uygulanmasıyla dünyada epidemiyolojik durum önemli ölçüde bozulmuştur.

Bunlara ek olarak ise iki hafta önce ABD Başkanı Joe Biden, kripto para birimleri için geçerli olan 1 trilyon dolarlık altyapı faturasını yasalaştırdı. Yasalaşan bu tasarı, özellikle de kripto para birimleriyle uğraşan işletmeler için daha katı kurallar getiriyor. Böylece komisyoncular için raporlama gereksinimlerini genişletiyor. Ayrıca gelecekte 10.000 doları aşan dijital varlık işlemlerinin vergi dairesine bildirilmesini de  zorunlu kılıyor.

XRP değeri ne zaman yükselmeye başlayacak?

Kripto para yatırımcıları gözde altcoinlerden olan Ripple’ın ne zaman tekrar yükselişe geçeceğini oldukça merak ediyor. Önümüzdeki günlerde kripto para piyasası üzerindeki baskı artabilir. Bunun sonucunda XRP oranı düşebilir. Bu yazı yazının yazıldığı sırada, XRP fiyatı son 24 saatte sert bir oran ile yüzde 7.57 düşüşle 0.94 dolar seviyesinden işlem görüyor.

XRP fiyatı, %50 geri çekilme seviyesini 1,17 dolardan yeniden test etmeye çalışabilir. Bu artış, 1,01 dolardan %15’lik bir yükseliş oluşturacaktır.

Bu senaryo mantıklı olsa da, 0,94 dolarlık desteğin bir kırılımı, bir sonraki 0,85 dolarlık destek seviyesine doğru daha fazla düşüşün mümkün olduğunu gösteriyor. XRP fiyatını 1,5 dolar ve üstüne çıkarmak için uzun vadeli satın almalar için en uygun nokta olarak tavsiye edilen ise bu seviyedir.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin