Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı
Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı

8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 15.000 dolar geri alınabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğaları son iki günde yaşanan %10’luk düzeltme sonucunda kaybedilen zeminin bir kısmını geri kazanmayı başardı.

Bitcoin fiyatı 15.000 doların üzerine tekrar çıkabilecek mi?

BTC 8 Ocak 2018’den beri görmediği 16.000 dolar Doktor Seks Hikayeleri seviyesi tarafından reddedildikten sonra 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin de etkisiyle 15.000 doların altına geriledi. Kripto para birimi şimdi bu kritik seviyeyi yeniden kazanmak için mücadele ediyor.

Aşağıdaki 4 saatlik grafiğe baktığımızda, RSI (kırmızı çizgiler) üzerindeki çok ince bir sapmanın, yükselen yükseliş trendinin zayıfladığını gösterdiğini ve Bitcoin’in düşüş eğilimini doğru bir şekilde önceden haber verdiğini görebiliyoruz.

Küresel piyasa sermaye grafiğinde, son 15 saatte kripto pazarına giren yatırımın önemli ölçüde düzleştiğini ve 435 milyar dolar civarında değiştiğini de görebiliriz. Bu mevcut piyasada, kısa vadede fiyatları yatay yönde sabitleyecek büyük bir belirsizlik olduğunu gösteriyor.

Beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları

4 saatlik BTC/USD grafiğinde, Bitcoin şu anda iki eğimli trend çizgisi arasında azalan genişleyen bir kama modelinde gibi görünüyor. Bunu doğrulamak için kabaca 15.300 dolar civarında duran dirençte (sarı çizgi) net bir tepki görmemiz gerekiyor.

Şu anda BTC’nin ilerlemesinin hemen önünde duran diğer dirençler arasında 15.150 ve 15.385 dolarlık blok seviyesi yer alıyor. Bu seviyelerin üstesinden gelinirse yeni dirençler olarak sırada 4 saatlik kapanış zirvesi 15.750 dolar ve psikolojik 16.000 dolar var.

15.750 doların üzerine çıkmaya yönelik ikinci başarısız bir girişim, düşüşün iki katına çıkmasına ve fiyatların tekrar düşmesine neden olabilir. Bu nedenle momentumun yeniden teste kadar güçlü olması önemli.

Aşağı yönlü bakıldığında 14.900, 14.600 ve 14.495 dolardaki 50 EMA (mavi) dahil olmak üzere, Bitcoin’in fiyatını daha fazla düşüşe karşı korumaya yardımcı olabilecek bir dizi potansiyel kısa vadeli desteğe sahibiz.

Ayılar bu seviyelere hakim olmayı başarırsa 14.100 ile 14.000 dolar seviyeleri arasında (ilk yeşil gölgeli alan) büyük bir destek bölgesine sahibiz.

Teknik göstergeler

MACD göstergesinde hacmin son 20 saat içinde ilk kez yükselişe geçtiğini ve RSI’nın da iyi bir şekilde yükseldiğini görebiliyoruz. Genel olarak momentum şu anda yükseliş eğilimindeki traderları destekliyor gibi görünüyor ancak hepsi kapanışa kadar 15.000 dolar seviyesini tutup tutamayacakları henüz bilinmiyor.

  • Toplam piyasa hacmi: 440 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa hacmi: 278 milyar dolar
  • Bitcoin hakimiyeti: %63,2

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin