5 Stablecoin piyasa değerinin yüzde 94’ünü temsil ediyor
5 Stablecoin piyasa değerinin yüzde 94’ünü temsil ediyor

5 Stablecoin piyasa değerinin yüzde 94’ünü temsil ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin, kripto piyasası için oldukça önemli. Dolara endeksli olan Stablecoin’ler, özellikle de işlem çiftlerinde fazlasıyla kullanılıyor. Başta Tether olmak üzere piyasada 10’un üzerinde sabit coin bulunuyor.

Eylül ayında piyasada yer alan stabil coinlerin en iyi beş tanesinden dördü, değerleri kadar artış gördü. Stablecoin’lerin 135 milyar doları geçen bir piyasa hacmi var. Fakat ilk beş stabil coin topluluğun %94,40’ını oluşturuyor. Piyasa değeri açısından en büyük stabilcoin son 30 günde %2 artarken, Makerdao protokolü tarafından yönetilen stablecoin DAI %22 genişledi.

Piyasanın büyümesiyle sabit coinlerde her geçen gün daha çok değerleniyor. Yatırımcılar piyasaya giriş yaparken; USDT, BUSD, USDC gibi para birimlerini kullanıyor. Piyasanın önde gelen stabil coinleri ilk 50 içinde yer alıyor.

Stablecoin’ler her geçen gün büyüyor

Stablecoin’ler son zamanlarda dolukça popüler. Dolara sabitlenmiş jetonlar, yatırımcıların gözünde fazlasıyla güvenli. Yalnızca Bitcoin ticaretine ayrılmış küresel ticaret hacminde yaklaşık 29,2 milyar dolar bulunuyor. Şu anda, stabilcoin Tether paylaşılan veriye göre tüm BTC alım satımlarının yüzde 61’den fazlasını yönetiyor..

BUSD ise Bitcoin işlemlerinin %5,29’unu  komuta ediyor. BUSD, ilk beşte piyasa değerinin yükselmediğini görmeyen tek stablecoin olarak dikkat çekiyor. Coinmarketcap verilerine göre anlık olarak piyasanın en değerli Stablecoin’i 69 milyar dolarla Tether. 4. sırada yer alan Tether’i, USDC ve BUSD takip ediyor.

Tether, 1 ay içinde yüzde 2 büyüyerek ilk 5 içindeki yerini garantiliyor. Sürekli para akışının olması USDT’yi diri tutuyor. Circle ve Centre Consortium merkezli çıkarılan en büyük stabil coin USDC. USD Coin 1 aylık süreç yüzde 9’a yakın büyüme gördü.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin