425 milyon dolarlık BTC yatırımı yapan CEO açıkladı- “Bitcoin altını ezip geçecek!”
425 milyon dolarlık BTC yatırımı yapan CEO açıkladı- “Bitcoin altını ezip geçecek!”

425 milyon dolarlık BTC yatırımı yapan CEO açıkladı: “Bitcoin altını ezip geçecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC’ye 425 milyon dolar yatırım yapan halka açık iş zekası şirketi MicroStrategy’nin CEO’su, Bitcoin ile ilgili konuştu. Ünlü CEO, BTC’nin altına göre daha üstün bir varlık olduğunu iddia etti.

Saylor: “Bitcoin fiyatı altını ezip geçecek.”

MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve başkanı Michael Saylor, Stansberry Research ile yaptığı röportajda Bitcoin’in neden uzun vadede altından daha iyi performans göstereceğini açıklıyor.

Altını düşündüm, ikisini incelemeye başladım ve sonra altın madencilerinin her yıl yaklaşık %2 daha fazla altın üreteceğini fark ettim. Diyelim ki 100 yıl boyunca %2 daha fazla üretiyoruz. Bu durum, örneğin 100 milyon dolarlık bir altının 100 yıl içinde 12,5 milyon dolara düşeceği anlamına geliyor. Öte yandan, Bitcoin katlanarak sonsuzluk stoğunun akmasını sağlayacak. Asla 21 milyon Bitcoin’den fazla olmayacak.

Yani gerçekten en fazla 100 milyon dolarlık Bitcoin’in yüz yıl içinde 10 milyon azaltılmasından bahsediyorsunuz. Altının yeterince teşvikle insanlar tarafından üretilebileceği gerçeği göz önüne alındığında, Bitcoin’in uzun vadede altından daha zor varlık olduğunu fark ettim.

BTC, altının karşı karşıya olduğu pek çok zorluktan muaf

Saylor, diğer tüm metalarla birlikte, fiyattaki bir artışın, onu üretmek için teşvikte bir artış anlamına geldiğini ve bunun da arzı genişleterek fiyatı dengelediğini söylüyor. Bununla birlikte Bitcoin aynı muammayla yüzleşmiyor.

Altının fiyatını iki katına çıkarırsanız, madencilerin altın üretme teşvikini ikiye katlarsınız ve altın 10 kat artarsa, madencilik yapmak için daha iyi yollar icat ederseniz onlar da bir noktada mücevherlerini eritirler veya başka altınlar bulurlar. Öte yandan Bitcoin 10 kat artarsa BTC madenciliğine yapılan hiçbir yatırım daha fazla Bitcoin üretemez.

Bitcoin dijital altındır ve bu daha hızlı olduğu anlamına gelir. Birkaç saniyede bin yer değiştirebilirim. Daha güçlü. Daha akıllı. Milyonlarca parçayı bölen ve onunla karmaşık şeyler yapan bir bilgisayar programı yazabilirim. Her yıl daha iyi olacak. Apple, Amazon, Google ve Facebook’a ilgi duyan insanlar, daha hızlı ve daha güçlü ağlar, Bitcoin’e gelecek.

Bu arada 5 Ekim Litecoin ve Stellar fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin