Ethereum (ETH) yeniden yükselişe geçti: Hedef 300 dolar
Ethereum (ETH) yeniden yükselişe geçti: Hedef 300 dolar

4 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH kritik nokta 105 doları test etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Aralık Ethereum fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün 200 saatlik ortalaması altında (116 dolar) geçince hızlı bir düşüş yaşamış 113 dolarda destek bulmuştu.
  • Günün geri kalanında bu alan savunulamayınca ETH/USD daha hızlı olarak 107 dolara kadar gevşedi.
  • Hafif toparlanma sonrası yeni güne de düşüş ile başlayan Ether’in öğle saatlerine doğru yeniden yukarı yönlü hareketine şahit oluyoruz.

4 Aralık Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum genel düşüş trendinde hareket etmeye devam ediyor. Öyle ki dün yaşanan son düşüş ile birlikte saatlik grafikte 100 HO’nun 200 HO’yu aşağı yönlü kesmesi Ethereum’un negatif bölgedeki yerini teyit etmesini sağladı.

Kasım’ın ortasında başlayan ağır satışların etkisi ile düşüş eğiliminden bir türlü kurtulamayan Ethereum’un 4 saatlik grafikte 100 ve 200 hareketli ortalama değerleri arasında boşluğun her geçen gün daha da açılması, düşüşün derinleşme eğiliminde olduğunun genel bir göstergesi gibi.

14 Kasım tarihinden beri 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalama değerinin altında seyreden ETH/USD paritesinin bu trendi kırmak adına ilk hamlesi 120 doların üzerinde kalıcı olması olacaktır. Eğer bu seviye sağlam bir destek noktası haline gelirse, Ethereum için toparlanma hareketi için konuşmaya başlayabiliriz.

Diğer yandan grafikte de görüldüğü gibi 120 doların altında kalınan her gün Ether’in aşağı yönlü baskılanmasına neden oluyor. Ve savunulan her düşük destek noktası bir sonraki deneme de daha zayıf alış işlemleri buluyor.

Buna göre son düşüş döneminde 105 dolar seviyelerini 3. kez test etme girişiminde bulunan ETH/USD paritesi, bir sonraki düşüşte bu seviyeyi artık koruyamayabilir. Bu yüzden bu seviyenin altına inilmesi paritenin 100 dolar desteğini tehdit etmesine neden olabilir.

Şu an kısa vadeli direnç seviyesi olan 115 dolar seviyesini kırmaya çalışan Ether, öğleden sonraki hareketlerde bu seviyenin üzerinde saatlik kapanışlar yapabilirse 120 dolar yolu açılmış olacak. Bu seviyenin altında kapanışlar ise ETH/USD paritesinin 110 doların altına sarkıp 105 – 110 dolar bandında salınım göstermesini sağlayabilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD paritesinde;

  • MACD, son toparlanma ile pozitif bölgeye doğru eğilim gösteriyor. MACD histogramının yeşile dönmesi pariteyi yukarı yönlü destekleyebilir.
  • Stokastik osilatör ise aşırı satım bölgesinden dik bir açı ile yukarı dönmüş olup aşırı alıma kadar bir yolu olduğundan, yükselişin devam edebileceğini görebiliriz.
  • RSI göstergesi 47 seviyesinde bulunmasına rağmen kuzeye yönelmiş haliyle ilerleyen saatlerde kritik 50 seviyesine ulaşabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin