Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor
Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

270.000 Bitcoin bir ayda soğuk cüzdanlara taşındı – ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcılar uzun vadede işin içindeler ve son 30 günde 270.000 BTC’yi kilitlediler.

Fiyat artışı mı bekleniyor?

Yükselen fiyatlara rağmen, Bitcoin yatırımcıları BTC’lerini uzun vadeli olarak hızla kilitliyor ve son 30 günde 270.000 BTC likit arzından çıkarılıyor.

Kripto piyasası veri toplayıcısı Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, “likit” Bitcoin cüzdanları, Ocak ayının başındaki 175.000 Bitcoin’den 270.000 BTC’ye yükseldi.

Veriler, Bitcoin’in (BTC) likit arzının son dokuz ayda sürekli olarak düştüğünü, likit arzının şu anda %21,3 seviyesinde kaldığını ve hiçbir geri dönüş belirtisi göstermediğini gösteriyor.

Bitcoin’in giderek artan likit olmayan arzı, fiyatı için yükseliş anlamına gelebilirken, yeni perakende ve kurumsal traderlar giderek azalan bir arz için yarışıyor. Glassnode, dolaşımdaki 18,6 milyon Bitcoin’in yaklaşık %80’inin şu anda “likit olmayan” cüzdanlarda saklandığını tahmin ediyor.

Glassnode’a göre, alınan Bitcoin’in %25’inden daha azı kuruluşun ömrü boyunca aktarılmışsa, bir Bitcoin cüzdanı likit olarak kabul edilmiyor. Bunun aksine, yüksek oranda likit sayılabilmesi için, Bitcoin’in çoğunluğunun, girişlerin %25’inden daha azı tutularak tekrar dolaşıma aktarılması gerekiyor.

3,9 milyon BTC’nın Glassnode’un son derece likit olarak tanımladığı %61 veya 2,38 milyonu merkezi borsalar tarafından tutuluyor.

Cüzdan izleme hizmeti Bitcoin Treasuries şu anda 33 kurumsal kuruluşun 1,2 milyon BTC’den fazlasını veya Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %6,5’ini biriktirdiğini tahmin ederken, kurumsal yatırımın artması, Bitcoin’in likit arzının tükenmesine neden olan önemli bir güç olabilir.

Son birkaç gün içinde Grayscale, 20 Ocak 2021 itibariyle 641.523,7 BTC portföyü ile varlıklarını yaklaşık 25.000 BTC artırdı. Bunu bir perspektife oturtmak için, her gün yaklaşık 900 Bitcoin piyasaya sürülüyor. Glassnode’a göre, ancak, ortalama olarak bunların yalnızca üçte biri Temmuz 2020’den bu yana borsalara gönderiliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin