featured

2023 yılı için Solana’ya yatırım mantıklı mı? Alım fırsatı sunuyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çıktığı günden bu yana ses getiren bir proje olan Solana, son günlerde sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Kripto para birimi, birçok varlığa nazaran kısa sürede iyi işler çıkardı. Piyasaya kendini kabul ettiren altcoin, ilk 10 içinde bile kendine yer bulabildi.

Her şey SOL için iyi giderken, beklenmedik bir olay gerçekleşti. FTX’in iflası majör altcoin’in adeta kabusu oldu. İflasın ardından SOL destekçisi olan FTX ve Alameda Research, kripto para birimini manipüle etti.

Solana’nın fiyatı, haberi yaptığımız esnada 13,80 civarından işlem görüyor. Bu seviyelerde kalan SOL, yatırımcıların radarında kalıyor. Piyasanın olumlu seyretmesi altcoin’in fiyatına da az da olsa yansıdı. Ancak hiçbir veri Ethereum rakibinin zor günler geçirmesine engel olmuyor. Peki 2023 yaklaşırken kripto para birimine yatırım yapmak mantıklı mı? 2023 senesi SOL için iyi geçecek mi?

Yatırımcılar, Solana’dan hala umutlu

Çok değil, 1 sene önce Solana, en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Projenin üzerinden 3 sene geçmesine rağmen istikrarlı büyüyen kripto para birimi bir anda patlama yaşamıştı. Fakat FTX’in yaşadığı olaylar tüm planları altüst etti.

Solana, 6 Kasım 2021’de 259,96 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 05 Nisan 2018’de gerçekleşen ilk ön satışı sırasında 1 SOL fiyatı 0,04 dolardı. Son ATH, yaklaşık olarak 6500X’lik devasa bir yatırım getirisini sundu.

Solana bir daha o seviyelerine iner mi bilemeyiz. Kimine göre imkansız kimine göre LUNA vakasından son neden olmasın, yanıtını veriyor. Ancak şu an bulunduğu fiyatlanma ATH’den oldukça fazla uzakta. Ethereum’a benzer yapısından dolayı yatırımcılar tarafından çok sevildi. Açık kaynaklı olması, NFT pazar yerinde güçlü söz sahibi olması varlığı öne çıkarıyor.

Diğer yandan kripto para birimi ağ üzerinde birden fazla sıkıntı yaşadı. Ağın hızlı olmasıyla övünen platform bu yıl içinde birçok kez durdurmak zorunda kaldı.

Sonuç olarak bir yatırıma körü körüne gidilmemeli. Alternatif oluşturulacaksa Solana’da bunlardan birisi olabilir. Alım yaparken bütçenin her zaman belli kısmı kullanılmalı. Nihayetinde son kararın sizi bağladığını unutmayın…

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin