featured

2022 yılı için Cardano (ADA) fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoinlerden bir tanesi olan ADA için 2021 yükseliş yılı oldu. Analistler bu yükselişin 2022 yılında da devam edeceğini söylüyor.

Altcoin ADA 2021 yılında kasım ayı başlarında kripto para piyasasında neredeyse 3 trilyon dolarlık değeri ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Altcoin yıla 775 milyar dolarlık piyasa değeri ile başlayıp 2.3 trilyon dolar ile kapatarak kripto para dünyasında oldukça yükseldi.

CoinMarketCap verilerine göre, piyasa sıralamasında altıncı en büyük kripto para birimi olan Cardano (ADA), 2021 yılında %691 oranında bir yükseliş kaydetti.

Bu yıl, kripto para piyasasında lider ve en büyük coin olan Bitcoin (BTC) %75, en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) ise %453 oranında değer kazandı. Dolayısıyla ADA bu iki coine göre farkla daha çok kazanmış oldu.

ADA Cardano grafik

Cardano (ADA), yıla birim başına 0.18 dolar ile 5.5 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile başladı. Yılın son günlerini ise birim başına 1.46 dolar ile 49 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile kapattı.

Eylül başında 3,03 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak zamanın 97,52 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başarmıştı.

Cardano’nun 2021’de ATH’ye ulaşmasını sağlayan şey neydi?

ADA’nın tüm zamanların en yüksek fiyatı, Alonzo yükseltmesiyle aynı zamana denk geliyor, Eylül başında bu yükseltme çok dikkat çekti.

Fiyatın yükselmesine sebep olan en önemli neden ise değerin düşmeye başladığı eylül ortasına kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başarması oldu.

Uzun zamandır beklenen Cardano’nun Alonzo yükseltmesi nihayet yayınlandı. Böylece akıllı sözleşmeleri blockchainine getirdi. Sonuç olarak ise geliştiriciler merkezi olmayan uygulamalar (Dapp’ler) oluşturabilir, DeFi (Merkezi Olmayan Finans) ve NFT’ler dünyasına girmeye başlayabilir.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson şu sözleri söyledi:

“Bu yükseltme, blockchain ve ötesindeki en parlak beyinlerden bazılarıyla altı yıllık inanılmaz sıkı çalışmanın doruk noktasıdır”

Eylül ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,03 dolar seviyesine ulaştıktan sonra, ekim ayında 2 dolar civarına kadar düştü. Bundan sonra ise fiyat yatay yönlü hareket etmeye başladı. 10 Kasım tarihinden bu zamanlara kadar ise bir alçalan kanalda işlem görmeye başladı. ADA, son zamanlarda bir kırılma yaşadı ve muhtemelen yükselen bir kanala çıkacak. Yukarı yönlü hareket aşağıdaki grafikte gösterilmiştir.

2022 yılında Cardano (ADA) neler yaşayacak?

WalletInvestor tahmin algoritması modeline göre, aşağıdaki resimde gördüldüğü gibi 2021’den daha az getiri ile önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,03 dolar seviyesini kırarak yılı bitiren ADA’nın fiyatında artan ve yukarı yönlü bir yıl öngörüyorlar.

2022 için ADA/USD WalletInvestor tahmini ne oldu?

Diğer analistler Ethereum, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için yeni bir ATH’ye sahip olarak bu boğa koşusunun gelecek yıl devam etmesini bekliyorlar. Ancak hiç kimse gerçekten kesin bir tahminde bulunamaz. Çünkü kripto para piyasasında her an her şey olabilir.

Ancak bir şey kesinlikle doğru ki o da 2021 güncellemesiyle Cardano (ADA) için önemli bir yıl olduğu. Sadece ADA için değil, aynı zamanda DeFí ve NFT için de önemli bir yıl oldu. Yatırımcılar, 2022 yılının kripto para piyasasının küresel kabulü devam ederken çok daha iyi bir yıl olmasını umuyorlar.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin