featured

Ethereum, Dogecoin, MANA – 24 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcıları piyasanın yükselişini dört gözle beklerken piyasa lideri ve en büyün coin olan Bitcoin yeniden 51.000 dolar bölgesinde. En gözde altcoin olan Ethereum 4000 dolar seviyesini tekrar geçti. Şaka amaçlı üretilen köpek temalı altcoin Dogecoin ise %23.6 Fibonacci direncini kırmayı başardı. Ayrıca, MANA 3.64 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Ethereum (ETH)

ETH 4 saatlik grafiğinde geçen hafta bir yukarı kanal oluşturarak trendin tersine dönmesiyle birlikte bir aylık bir düşüşün ardından yükselişe geçmeyi başardı. En büyük altcoin, düşüş eğiliminin ardından beklenen geri çekilmeyi gördü.

altcoin eth

ETH’nin talep bölgesi ve alt kanal, fiyat ondan geri dönerken yaşanan bu geri çekilmeyi destekledi. Sonuç olarak, 23 Aralık tarihinde boğalar 4.000 dolar seviyesinden yaşanan bir kopuş ile %6.3 oranında bir artış gördü. Son 10 günde bu seviyeyi beşinci kez test ettikten sonra fiyatı belirtilen seviyenin üzerinde tutmayı başardılar.

Şimdi ise direnç noktası, üst kanal ve 200-SMA ile çakışan 4.156 dolar seviyesinde belirlendi.

Bu yazının azıldığı sırada, ETH 4.080.38 dolardan işlem görüyor. RSI, 1 Aralık tarihinden bu yana ilk kez 59’u kırdı. Ancak, bazı gevşeme işaretlerinin ardından keskin bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte OBV, tarihsel olarak 4.150 seviyesinden daha yüksek olduğu için yükseliş trendine ayak uyduramadı.

Dogecoin (DOGE)

Geçen gün, DOGE 22 Aralık tarihindeki %6,23 oranında bir düşüşün ardından %23,6 Fibonacci direncini geçmeyi başardı. Boğalar, Elon Musk’ın bir tweet yanıtında yine bu altcoini tercih etmesinden sonra görünüşte daha fazla güç kazandı.

Ancak ralli, 0.162 dolar ile 0.182 dolar arasındaki bir önceki salınım aralığında bulunarak 0.182 dolar işaretli seviyeyi direnç noktası olarak belirledi. Hacim osilatöründeki yükseliş trendi göz önüne alındığında, DOGE trend çizgisinde bir destek bulabilir. Ancak son geri çekilme hacimleri, eğim hacimlerinden daha yüksek oldu. Daha fazla arıza ile altcoin 20-SMA’da destek noktası bulabilir.

Bu yazının yazıldığı sırada, DOGE 0.1817 dolardan işlem görüyor. RSI aşırı alım bölgesinden bir düşüş gördü ve 61 işaretinde durdu. Sıkıştırma Momentum Göstergesi, yüksek volatilite aşamasını işaret eden gri noktalar ile parladı.

MANA

MANA, yaşadığı düşüşü 3,02 dolar seviyesindeki bir aylık destek noktasında durdurdu. Altcoin, 25 Kasım tarihinde ATH’sini vurduktan sonra kalıcı bir düşüş gördü. Fiyat bu seviyeden yaşadığı aşağı yönlü hareketlerinin ardından, geçen hafta bir yukarı kanal gördü.

23 Aralık tarihinde altcoin, %19.49 oranında bir sıçrama yaşayarak 3.64 dolar seviyesindeki iki haftalık önceki direnç noktası olan desteği kırmayı başardı. Ardından, üst kanal 200-SMA ile çakıştığından ve güçlü bir direnç noktası olduğu için bir geri çekilme gördü.

Bu yazının yazıldığı sırada, MANA 3.681 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI aşırı alım bölgesine doğru 20 puanlık bir artış gördü. Şimdi, artık geri dönüş işaretleri gösteriyor. Ancak OBV, aynı fiyat noktasında bir önceki en yüksek seviyesine denk gelecek kadar yükselmedi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin