2021 DeFi saldırılarının bilançosu belli oldu: Kaç saldırıda ne kadar kayıp yaşandı?
2021 DeFi saldırılarının bilançosu belli oldu: Kaç saldırıda ne kadar kayıp yaşandı?

2021 DeFi saldırılarının bilançosu belli oldu: Kaç saldırıda ne kadar kayıp yaşandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi saldırılarıyla ilgili bugün önemli bir veri yayınlandı. The Block’s Data Dashboard tarafından sağlanan veriye göre, DeFi saldırılarında çalınan toplam fon miktarı bu yıl 680 milyon dolara ulaştı.

The Block Research tarafından toplanan veriler, başlangıçta DeFi protokollerinden açıklar ve hatalar yoluyla 1,4 milyar doların alındığını, ancak 760 milyon doların iade edildiğini gösteriyor.

Yıl boyunca yaşanan 70 DeFi saldırısının dört platformda toplandığı görülüyor. Saldırıların çoğu Ethereum’da gerçekleşti. 34 saldırının yer aldığı Ethereum’u, Binance Smart Chain 25 saldırı ile takip ediyor. Ayrıca Polygon’da 3, Avalanche’da 2 saldırı yaşandı.

Saldırılardan 34’ünde flaş kredi kullandı.

DeFi protokolü xToken, Mayıs ayında bir istismara maruz kaldı. Fail, sistemi bozmak ve 24,5 milyon dolar ile yola çıkmadan önce 61.800 ETH (270 milyon dolar) ödünç almak için bir flaş kredi kullandı. Flaş kredinin büyüklüğü, saldırıyı daha kârlı hale getirdi.

En büyük beş saldırıdan üçü Poly Network’te yaşandı. Ağda daha sonra tamamı iade edilmeden önce toplamda 611 milyon dolar kayıp gerçekleşti. Diğer büyük kayıplar arasında, Eylül ayında bir hataya maruz kalan ve yaklaşık yarısı iade edilen 114 milyon dolarlık COMP token saldırısı vardı.

Geçen ayın sonlarında Cream Finance, büyük bir flaş kredi kullanılarak 130 milyon dolar istismar edildi.

Bağlam açısından, bu veriler rug pull ve diğer kripto dolandırıcılıklarını içermiyor yalnızca DeFi protokollerinin istismarlarına odaklanıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin