Büyük patlama yakında: Bitcoin boğaları bu ay başka bir artış bekliyor
Büyük patlama yakında: Bitcoin boğaları bu ay başka bir artış bekliyor

17 Ekim Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin 11.300 dolar fiyat seviyesinde tutunurken 56 seviyesinde kaldı. “Bitcoin enflasyona karşı bir korumadır” anlatısı, finansal hizmetler sektöründeki devlerin ve diğer yatırımcıların Bitcoin satın almalarının birçok nedeninden sadece biri. Bu ilgiyi son günlerde bir kez daha görebiliyoruz. Dogecoin ise satış baskısı karşısında bir destek seviyesinde direnmeye çalışıyor.

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

17 Ekim Bitcoin (BTC) fiyat grafiği
17 Ekim Bitcoin (BTC) fiyat grafiği

Bitcoin simetrik bir üçgen (beyaz) oluşturmuş ve desenden yukarı doğru kırılmıştı. Ancak kripto para 11.600 doların üstüne fırlamayı başaramadı ve yönünü aşağı çevirdi.

Turuncu renkte gösterilen momentum göstergesi (RSI) daha düşük zirveler yaptıkça fiyat da yükseldi. Bu durum yükseliş ivmesinin güç kaybettiğini ve BTC’nin aşağı yönde ivmelenebileceğini işaret etti.

Bitcoin, iyileşmeden önce 11.200 dolara kadar düştü. 11.300 ve 10.800 dolar varlık için önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. 11.600 doların üzerinde bir kırılma, boğaların piyasada güçlü olduğu anlamına gelecektir.

Göz önünde bulundurulması gereken başka bir şey de RSI’ın azalan trend çizgisini (turuncu) geçerek yukarı doğru kırılması olabilir. Bu durum yaşanırsa ivme büyük ihtimalle yukarı doğru kuvvetlenecektir.

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

17 Ekim Dogecoin (DOGE) fiyat grafiği
17 Ekim Dogecoin (DOGE) fiyat grafiği

20 dönemlik VWMA (yeşil, hacim ağırlıklı hareketli ortalama), 20 dönemlik SMA’nın (beyaz) altına kıvrıldı ve DOGE için son birkaç saat içinde olumsuz yönde bir ivme olduğunu gösterdi.

MACD hâlâ güçlü bir satış sinyali gösteriyor ancak DOGE 0,00258 dolarlık desteği aşarsa bir yükseliş geçişi meydana gelebilir.

Bu arada Bitcoin’in bu yıl sona ermeden 2017’dekine benzer bir patlama yaşayabileceği iddia edildi. Detaylar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin