Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler
Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler

16 Aralık Litecoin fiyat analizi: LTC için sıradaki hamle ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin (LTC) fiyatı, 70 dolarlık fiyat seviyesinden V şeklinde bir toparlanma gerçekleştirdi ve şu anda dalgalandığı 90 dolar seviyesine geri döndü. Bununla birlikte fiyat 90 dolar  seviyesinin üzerine geçmekte dirençle karşı karşıya ve 23 Kasım ile 3 Aralık’ta iki kez dokunmasına rağmen seviyenin üzerine çıkamadı.

Kripto para piyasası, Bitcoin fiyatının 21.000 dolara yükselmesiyle birlikte güçlü bir yükseliş rallisinin tadını çıkarıyor. Ethereum, XRP ve Bitcoin Cash gibi çoğu büyük altcoin de 24 saatlik grafiklerde yeşil.

16 Aralık Litecoin fiyat grafiği
16 Aralık Litecoin fiyat grafiği

Bugün LTC 90 ile 70 dolar seviyeleri arasında gidip gelirken Litecoin fiyatı düşük volatilite döneminde görünüyor.

Litecoin cephesinde son dönemde neler yaşandı?

21 Eylül’de 41,59 dolarda dibe vurduğundan beri, fiyat Bollinger Bantlarının alt çizgisine değmedi. Ekim ayında piyasalarda yükseliş hakimiyeti görülürken, fiyat hareketi istikrarlı bir şekilde hareket etti ve tekrarlayan düşüş hareketi nedeniyle trend açısı düşük kaldı.

Yükseliş ivmesi kasım ayında devam etti ve fiyat hareketi ayın ikinci yarısında keskin fiyat artışı gözlemledi. Fiyat 1 Kasım’da 55 dolardan 24 Kasım’da 94 dolara yükseldi. Ancak fiyat Bollinger Bantlarının üzerine çıkarken, fiyat seviyesi varlık için aşırı alım sinyali oldu.

Daha sonra Litecoin fiyatı, istikrar kazanmadan önce 70 dolar seviyesinde keskin bir düzeltme gözlemledi. Alıcılar tükenmedi ve fiyat 90 dolar seviyesine V şeklinde bir toparlanma yaptı. O zamandan beri, Litecoin fiyat hareketi bu dalgalı hareketi tekrarladı ve şu anda da 90 dolara yakın.

RSI nötr, yükseliş potansiyeli var

Teknik göstergeler arasında RSI hâlâ nötr ve yükseliş trendinde potansiyel gösteriyor. Bollinger bantları şu anda sıkışık durumda ve yüksek volatilite döneminin geleceğini gösteriyor. MACD göstergesi, iki EMA keskin bir oranda yakınsarken yükseliş eğilimi gösteriyor.

Saatlik LTC grafiği
Saatlik LTC grafiği

Bundan sonra neler yaşanabilir?

Saatlik çizelgelerde, Litecoin fiyat hareketinin 14 Kasım’dan beri içinde bulunduğu konsolidasyonu sona erdirdiğini görebiliriz. Fiyat hareketi kanaldan yükselişe geçerek 90 dolar seviyesine geldi.

Ancak keskin yükseliş hareketi, fiyatı Bollinger Bantlarının üzerine yerleştirerek LTC’nin aşırı alım yapmasına neden oldu. Şu anda, fiyat 90 dolar seviyesinin üzerine geçerken dirençle karşı karşıya kaldığı için 88,61 dolara hafif bir geri çekilme gösteriyor.

Teknik göstergeler arasında RSI, yukarı doğru hareket için çok az yer olduğunu gösteren 70 seviyesinin üzerinde. Bu arada, son düzelme, fiyatı Bollinger Bantlarının içine geri çekti, ancak fiyat bantların üst sınırına yakın kalıyor. Benzer şekilde iki EMA yakınsama işaretleri gösterdiği için MACD düşen yükseliş momentumu gösteriyor.

Yatırımcılar, fiyat 90 dolar seviyesinin üzerinde yükselişe geçmeden önce Litecoin fiyatının önümüzdeki birkaç saat boyunca aynı seviyede konsolide olmasını bekleyebilir.

Bununla birlikte fiyat 88 doların altına düşerse, LTC’nin 82 dolara dönmesi beklenebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin