BTC-e Borsası kara para aklama, siber suç ve dolandırıcılık için kullanılıyordu
BTC-e Borsası kara para aklama, siber suç ve dolandırıcılık için kullanılıyordu

Yunanistan BTC-e Borsası sahibi Vinnik’i  Rusya’ya verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yunan Yüksek Mahkemesi, BTC-e Borsası eski sahibi Alexander Vinnik’in Rusya’ya iade edilmesine karar verdi. ABD ve Fransa, kara para aklama ve siber suç suçlamalarına dayanarak iade edilmesi için dilekçe veren diğer ülkelerdi.

BTC-e Borsası kara para aklama için kullanılıyordu

Vinnik Temmuz 2017’de Yunanistan’da tutuklandı, aynı ay BTC-e ABD tarafından kapatıldı. Tutuklamanın ardından, ABD, Fransa ve Rusya kendi ülkelerine iade edilmesi için talepte bulundu ancak son karar Yunanistan Mahkemelerine kaldı. Her ülkedeki suçlamalar benzerdi: Kara para aklama, dolandırıcılık, siber suç vb.

Temelde Vinnik, BTC-e platformunu siber suçlulardan para aklamak için kullandı. Black Hat USA 2017’de araştırmacılardan oluşan bir ekip, tüm fidye yazılım ödemelerinin %95’inin borsa aracılığıyla paraya çevrildiğine dair kanıtlar sundu. Yine aynı günde, kendilerini WizSec olarak adlandıran bir grup Bitcoin güvenlik uzmanı, Vinnik’in Bitcoin hesaplarını Mt. Gox ‘dan çalınan fonların aklanmasıyla ilgili bir soruşturmanın sonuçlarını yayınladı.

Bir dizi ileri ve geri karardan sonra, Yunanistan Yüksek Mahkemesi, ana vatanı olduğu ve daha ağır suçlamalar olduğu için Vinnik’in iadesini Rusya’ya yaptı. Bundan sonraki gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin