Mart ayında yükseliş potansiyeline sahip iki kripto para!
Mart ayında yükseliş potansiyeline sahip iki kripto para!

Mart ayında yükseliş potansiyeline sahip iki kripto para!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto, 2022’de piyasanın %18 düşüşle 1.8 trilyon dolara düşmesiyle zorlu bir başlangıç yaptı. Ancak endüstrinin temelleri hâlâ iyi görünüyor. Özellikle yükselen enflasyon ve jeopolitik belirsizlik, yatırımcılara geleneksel para birimlerini çeşitlendirmeye teşvik ediyor. Fantom (FTM) ve Solana (SOL), Mart ve sonrasında fırsat yaratabilir.

Fantom

2019 yılında kurulan Fantom, merkezi olmayan uygulamaları (dApps) barındırmak için tasarlanmış bir blok zinciri platformudur. Fantom’un uygun fiyatlı değerlendirmesi ve etkileyici teknik özellikleri, onu uzun vadeli büyüme için hazırlayabilir.

Geliştiricilerine göre Fantom, kriptodaki en hızlı halka açık blok zinciri. Kesinleşme süresi, işlemin sunulmasından onaylanmasına kadar geçen süreyi ölçer. Fantom’un geliştiricileri, işlemlerin tamamlanmasının ne kadar sürdüğünü daha iyi hesapladığı için bunun saniyedeki işlemlerden daha kullanışlı bir ölçüm olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, Fantom rakipleri arasında kesinlik süresi açısından hız karşılaştırmaları sağlamadı. Bu nedenle yatırımcılar, diğer blok zincirlerine karşı ölçmeden önce daha fazla bilgi beklemek zorunda kalacaklar. Ancak 4.2 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile Fantom, Solana ve Ethereum gibi büyük rakiplerinden önemli ölçüde daha küçük.

Solana

29 milyar dolarlık piyasa değeri ile Solana, daha büyük ve daha yerleşik bir dApp platformu isteyen yatırımcılar için mükemmel bir kripto para birimi. Solana blok zinciri, endüstri lideri teknik yeteneklere sahip. Ayrıca aktif geliştirme ekibi, son zorlukları güvenilirlikle çözmek için çalışıyor.

Saniyede 50.000 işlem kapasitesiyle Solana’nın hızı, Ethereum gibi saniyede yalnızca 15 veya daha az işlem yapabilen büyük blok zincirlerini geride bırakıyor. Bu son derece yüksek hız, projeleri için yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir platforma ihtiyaç duyan dApp geliştiricilerini etkiliyor. Kısa süre önce basketbol efsanesi Michael Jordan, Solana’da NFT platformu olan HEIR’i piyasaya sürdü.

Bu proje, kripto para biriminin blok zinciri için ikna edici bir konsept kanıtı ve büyüyen ana akım kabulünün potansiyel bir işareti. Bununla birlikte, Solana da bazı sorunlar yaşıyor. Örneğin, platform, yinelenen işlemler nedeniyle Ocak ayında bir dizi kesintiyle karşı karşıya kaldı. Ancak geliştiricileri, bu zorlukların azalmasına yardımcı olacak iyileştirmeler üzerinde çalışıyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin