featured

Yüklü miktarda BTC’ler soğuk cüzdanlara taşındı: Sahte hareket mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’de sabah saatlerinde hareketlilik yaşandı. Amerikalı borsa üzerinden bilinmeyen cüzdanlara BTC aktarımı yapıldı. Devasa aktarım, bir kurumsa lalım mı, yoksa sahte bir hareket mi? Bununla ilgili tahminler olsa da net bir bilgi yok.

Coinbase’den bazı bilinmeyen cüzdanlara 1 milyar doların üzerinde Bitcoin aktarıldı. 10’dan az işlemde, en büyük balinalardan bazıları son 24 saatte 35.000 BTC’nin üzerinde hareket etti. Bu hareket, artan piyasa oynaklığı ile desteklenebilir. Bununla birlikte, Kripto balinaları genellikle bu tür işlemler yaparak bir kripto para biriminin fiyatını manipüle etmeye veya etkilemeye çalışır. Bitcoin marjinal olarak %0,5 düştü ve ortalama 39.191 $ fiyatla işlem görüyor.

BTC hareketliliği manipülasyon olabilir

Bir blok zinciri izleyicisi olan Whale Alert, son 24 saat içinde farklı Bitcoin balinaları tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.363.740.000 $ (1.36 Milyar $) değerinde 35.237 Bitcoin’i Coinbase’den tanımlanamayan cüzdanlara taşımak için yapılan birden fazla işlemi bildirdi. Kaydedilen en büyük tek işlem, değeri 387 milyon doların üzerinde olan 9.901 BTC’dir. Bununla birlikte, 9.867 ve 9.843 BTC’lik benzer iki transfer de kaydedildi. 

Bitcoin yatırımcıları Lark Davis, bu işlemlerin iç transferler veya piyasaya yeni bir mega giriş olabileceğini öne sürdü.

Bitcoin için önde gelen bir onchain veri sağlayıcısı olan Glassnode, BTC Birikim Trend Puanını yayınladı. Veriler, farklı cüzdan boyutlarındaki fiyata duyarsız BTC sahiplerinin mevcut piyasada biriktiğini gösteriyor.

Diğer yandan manipüle olma olasılığı üzerinde de duruluyor. Zincir sağlayıcı ve Lark Davis ise daha iyimser bir tablo çiziyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin