Yeni haftada Bitcoin için görünüm nasıl olacak – işte öne çıkan veriler
Yeni haftada Bitcoin için görünüm nasıl olacak – işte öne çıkan veriler

Yeni haftada Bitcoin için görünüm nasıl olacak? – işte öne çıkan veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, ABD’deki biraz iyimser ekonomik verilerin ABD dolarına olan talebi artırmasıyla önceki haftayı yükselişte kapatmayı başardı.

Kripto para birimi ve dolar, Mart 2020’deki küresel piyasadaki çöküşten bu yana birbirlerine ters bir eğilim gösterdi. Devam eden teşvik müzakereleri ve 3 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimleri nedeniyle birbirlerine karşı gösterge olarak hizmet etmeye devam ediyorlar.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd

Geçen hafta, yatırımcıların odak noktası ABD kurumsal kazançlarına, perakende verilerine ve sanayi üretim istatistiklerine kaydı. Finansal raporlarını yayınlayan S&P 500 şirketlerinin yüzde 80’inden fazlası analistlerin tahminlerini geride bıraktı.

s&p 500, spx, us corporate earnings

Bu arada, ABD perakende satışları Eylül ayında hızlandı ve giderek artan işsizlik, teşvik eksikliği ve koronavirüs enfeksiyonlarında yeniden canlanma ile ilgili endişeleri ortadan kaldırdı.

Sanayi üretimi ise beş ay sonra ilk kez Eylül ayında düştü. Bu, ABD’nin ekonomik toparlanmasında bir yavaşlama olduğunu gösterdi.

Bu hafta Bitcoin

Bitcoin, Cuma günü beş günlük haftayı kayıplarla kapattıktan sonra hafta sonunun bir toparlanma kaydetmesini bekledi. Bu, Pazartesi-Cuma seansında yüzde 0,75 oranında yükselen ABD doları endeksi ile uyumluydu.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd

Sıçrama sadece teknikti. Burada traderlar kısa vadeli kazançlar elde etmek için dipten satın alım yaptılar. İlginç bir şekilde, Bitcoin piyasasında geçen haftanın tamamı, traderların her yükselişte kısa vadeli kârlarını kilitlediğine tanık oldu. Kripto para birimi, teknik desteklerini 10 bin 300 doların üzerinde tuttu.

Bu durum kısmen karışık ekonomik verilerden kaynaklanıyordu. Traderlar belirsizlik üzerine ABD dolarına para yatırmaya devam ederek Altın ve Bitcoin gibi rakip güvenli liman varlıklarına yönelik teklifleri düşürdü.

Piyasa Pazartesi günü Federal Başkan Jerome Powell’ın konuşmasını, ardından Salı günü ABD konut istatistiklerini ve Perşembe günü işsizlik rakamları bekleyecek.

İşsizlikte beklenen artış, özellikle ABD dolarına olan talebi artırabilir.

Dolayısıyla, bu haftanın ikinci yarısında traderlar Bitcoin fiyatlarını düşürmeye çalışabilir. Bu arada, Powell’ın bugünkü konuşmasında, muhtemelen Amerikan haneleri ve işyerleri için gecikmiş teşvik yardımı konusundaki endişelerin yer alması bekleniyor.

Uzun vadeli görünüm

Bitcoin’in 11 bin 300 doların üzerinde fiyatı tutarak her düşüş girişimini reddettiğini belirtelim. Bu durum, yatırımcıların ABD seçimlerinden sonra gecikmiş ancak teyit edilmiş bir teşvik paketi olasılığından dolayı uzun vadeli yükseliş görünümleri için düşüşleri satın aldıkları anlamına geliyor.

Yukarı yönlü eğilimi daha da destekleyen şey, Fed’in borç verme oranlarını 2023’e kadar sıfıra yakın tutma ve enflasyonu yüzde 2 hedefinin üzerine çıkarma taahhüdüdür.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin