featured
Bitcoin fiyatı 10.000$

Bitcoin fiyatı 10.000$ / 42.900 TL seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı kesimler tarafından Bitcoin için ”patlayacak bir balon” benzetmesi yapılırken, bazı kesimler ise Bitcoin fiyatının artışa devam edeceği kanaatindeydi. Ve sonunda Bitcoin tarihine yeni bir rekor seviye daha eklendi, 28 Kasım Bitcoin fiyatı 10.000$ olarak kaydedildi.

Henüz 9.000$ bandını aşmasının üzerinden iki gün geçmesine rağmen hızlı yükselişini sürdüren Bitcoin fiyatı 10.000$ rekorunu kırdı ve coinmarketcap verilerine göre günün en yüksek seviyesi 10.113$ olarak kaydedildi.  Türk Bitcoin borsalarında kaydedilen en yüksek kur ise 42.900 TL oldu.

24 saatte 6.1 milyar dolarlık işlem yapılan BTC’nin toplam piyasa değeri 168.7 milyar dolar, kripto paraların toplam piyasa değeri ise 312.3 milyar dolara ulaştı.

Coinmarketcap BTC grafik

10.000$ seviyesi Bitcoin için psikolojik bir seviye, tıpkı 5.000$ seviyesini aşması gibi ancak bu defa yükseliş senaryosu farklı oldu. Her yeni seviye aşımında birçok kripto para grafiğinde olduğu gibi Bitcoinde de önce bir geri çekiliş sonra yükseliş gerçekleşir. Bu günkü rekor seviyesi için ise herhangi bir geri çekilme yaşanmadı.

Bitcoin, ezberleri bozmaya devam etti ve birçok kişiyi yine yanılttı. Birçok kesim için yıl başında 1.000$ seviyesinden işlem gören BTC’nin henüz bir yıl dolmadan 10 katı ile değer görüyor olması oldukça şaşırtıcı geliyor. BTC’nin yalnızca 21 milyon adet üretilebilecek olması, henüz piyasada 16.7 milyon adet BTC bulunması, Dünyada sektöre doğru talebin hızla artması gibi nedenleri göz önüne aldığımızda ise, bu rakamların henüz bir başlangıç olduğunu görebiliyoruz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin