Bitcoin grafiğinde
Bitcoin grafiğinde "gizli" bir gösterge açığa çıktı! BTC fiyatı artışa geçebilir

Yeni bir Bitcoin araştırması: “Bitcoin’in yüzde 36’sı kayıp”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki araştırma firması Chainalysis ve Diar’ın  yeni bulguları ile elde edilen veriler, bireysel yatırımcılar işlem yaptığı dolaşımdaki Bitcoin miktarının gerçekliğini ortaya koyuyor. Coinmarketcap.com’a göre, dolaşımdaki BTC miktarı, bu yazının yazıldığı sırada 17.297.200 adet civarında bulunuyor. Bulgular, Bitcoin’in yüzde 36’sının ‘büyük ihtimalle kaybolduğunu veya çıkarılmadığını ortaya koyuyor. Bu Bitcoin araştırması çerçevesinde matematiksel olarak baktığımızda, 6.226 Milyon BTC’yi teknik olarak Bitcoin balinaları bile satın alamaz veya bu tutar üzerinde işlem yapamazlar anlamına geliyor.

Rapor, dolaşımdaki arzın yüzde 22’sinin spekülatörler tarafından tutulduğunu ve yatırımcıların dolaşımda yüzde 30’luk bir pay aldığını iddia ediyor. Bu değerler sırasıyla dolaşımda 3.8 Milyon ve 5.189 Milyon Bitcoin’e denk geliyor.

Son Bitcoin araştırması bir çok düşüncenin aksine kripto paranın daha az bulunur olabileceğini ortaya koyuyor

Yukarıdaki rakamlara ve Bitcoin madenciliği üzerindeki çıkarılabilecek Bitcoin miktarının 21 Milyon olarak bilinmesi göz önüne alındığında, Bitcoin’in teknik olarak az olduğu yönünde bir güvence verilebilir. Bu, 6.226 Milyon BTC’nin teknik olarak mevcut olmadığı gerçeğine dayanılarak ortaya atılan bir sav. Henüz çıkarılacak olan 3.704 Milyon BTC daha bulunuyor. Bu nedenle, küresel yatırımcıların ilgisini karşılamak için dijital varlığın çok küçük bir yüzdesinin kaldığını görebiliriz.

Charlie Lee haklı olabilir mi?

Temmuz ortalarında, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, kripto tüccarlarına ve meraklılarına, kripto piyasasında başka bir coine sahip olmadan önce en az 1 BTC’ye sahip olmak için çaba göstermeleri gerektiğini söylemişti.

İddiası ile ilgili attığı twit’i hatırlarsak, şu ifadelerden oluşuyordu:

Var olan en fazla 21 milyon Bitcoin olacak. Her milyonerin bir tanesine sahip olacak kadar yeterli BTC bile yok.

Yani başka bir coin almadan önce (LTC dahil), önce en az 1 BTC sahibi olmaya çalışın. 1 BTC’ye sahip olduğunuzda, istediğiniz tüm coinleri satın alın!

Bitcoin’in geleceği

Mesele şu ki Bitcoin, SEC’te onay bekleyen bir Bitcoin ETF uygulaması olan Wall Street’ten Bakkt ve CBOE gibi kurumsal yatırımcıların ilgisini çekti. Bu da, BTC’nin son birkaç gündeki performansına baktığımızda, milyarder yatırımcı Michael Novogratz’un, Bitcoin’in 12 Eylül’de 6.200 dolar ile dip seviyesine ulaştığını belirttiği zaman da haklı olabileceği anlamına geliyor.

ethereumworldnews

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin