featured

Yeni başlayanlar için Bitcoin rehberi: En büyük kripto para birimi hakkında bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yeni iseniz piyasa lideri olan Bitcoin hakkında bilmeniz gereken bazı temel bilgiler vardır. Bu yazıda ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. .

Kripto para birimleri şu anda yeni oldukça gündemde olan bir konudur. Özellikle yeni nesil yatırımcıların öncelikli tercihi konumundadır. Dolayısıyla birçok kişi bu konuda daha fazla biligi sahibi olmak istiyor. Piyasada binlerce farklı kripto para birimi var. Ancak Bitcoin, türünün en değerlisi olarak konumunu koruyor.

Kripto para birimleri, çevrimiçi bir ödeme yöntemi olarak kullanılarak alanlarını genişletiyor. Bazı yatırımcılar ise sadece bahis amaçlı kullanıyor. Kripto para birimlerini bazı alışveriş sitelerinin yanı sıra çevrimiçi kumarhanelerde de kullanabilirsiniz. Bu tür para birimleri dünya çapında işlem görmektedir ve talep ve spekülasyonlara dayanmaktadır. Bu nedenle hiç kimse bunların sonucunu ve geleceğini tahmin edemez. Ağustos 2022’nin başında 23,000 doları aşan fiyatı ile Bitcoin, en değerli kripto para birimidir.

Bitcoin ile ilgili genel bilgiler

Kripto, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. ‘Normal’ para birimleri için olduğu gibi herhangi bir merkez bankası tarafından kontrol edilmez. Kripto para birimleri blockchain sistemine dayanmaktadır. Bu, dolandırıcılık kadar bilgisayar korsanlarına karşı da belirli bir güvenlik türü olduğu anlamına gelir. Kriptolar söz konusu olduğunda, ‘madencilik’ kelimesi ortaya çıkacaktır. Kriptolar açısından madencilik, Bitcoin elde etmek için karmaşık matematiksel hesaplamaları çözmek için kullanılan bu güçlü bilgisayarlar hakkındadır. Bu süreç oldukça karmaşıktır.

Bitcoin’in tarihi

Her şey 2008’de Satoshi Nakamoto adında bir adamın girişimi ile başladı. O zamandan itibaren de Bitcoin hızla popülerlik kazandı ve değerlendi.

kripto para Bitcoin

Bazı platformlar

Bitcoin ticareti, ticaret platformları olarak bilinen birçok farklı platformda gerçekleşiyor. En popüler olanlardan ve en çok oy alanlardan bazıları Coinbase, Binance ve eToro olarak adlandırılan platformlardır. Coinbase, kullanıcı dostu bir platforma ve yatırım yapabileceğiniz çok sayıda kripto para birimine sahip olmasıyla bilinir. Çok sayıda kripto para birimi ve düşük ücretler nedeniyle Binance de harikadır. eToro ise yeni başlayanlar için iyi bir tercihtir ve güvenlidir.

Cüzdanlar

Cüzdanlar kripto para birimleri açısından kriptolarınızı saklamak için kullanılır. Kripto para birimlerinizi güvenle saklayan bir dijital cüzdan şeklidir. Bu cüzdanlar, USB çubukları gibi bir donanım da olabilir.

Kripto para birimlerini iyi tanıyın

Kriptolara yatırım yapmayı ve ticaret yapmayı düşünüyorsanız, temel bilgileri öğrenmek oldukça kritiktir. Çevrimiçi olarak çok bilgilendirici birkaç kılavuz var. Ancak bir kursa katılarak da bu konuda bir şeyler öğrenebilirsiniz. Kriptoların hâlâ tahmin edilemez bir pazar olduğunu unutmayın. Bu yüzden paranızı yatırmaya başladığınızda dikkatlice düşünün.

Kripto para birimlerinin temellerini anlamak size yardımcı olacaktır. Farklı platformların tam incelemelerine göz atın. Böylece nasıl çalıştıklarını ve ticaret yapmak istediğiniz kriptoları daha iyi tanıyabilirsiniz.

bitrates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin