featured

Gözde altcoin, performansı ile rakiplerini geride bıraktı! Yükselişe devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot, 2022’nin parlayan yıldızlarından biri oldu. DOT, çoğu kripto para biriminin değer kaybettiği bir pazarda gelişmeyi başardı. 8 dolar seviyesini kırarak altcoin, pazardaki en büyük yarışmacılardan bir tanesi olduğunu kanıtladı. Bu hareketi ile birlikte Polkadot, kripto para birimleri arasındaki genel sıralamada Dogecoin’i tahttan indirmeyi başardı.

Polkadot 10. sırada

En gözde meme coin olan DOGE, son birkaç hafta içinde piyasa değeri ile kripto para birimleri arasındaki sıralamada ilk 10’daki konumunu korumayı başardı. Ancak bu durum, bu hafta sonu gerçekleşen Polkadot rallisiyle değişti. Altcoin son yedi gün içinde işlem fiyatını 8,5 doların üzerine çıkarmak için %7’den fazla değer kazandı. Bu etkileyici fiyat hareketi ile piyasa değerini ise 9,4 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı.

Böylece DOT token’ının, piyasa değeri Dogecoin’i geçti. Polkadot şu anda piyasa değerine göre en büyük 10. kripto para birimi konumunda yer alıyor. Ancak her şey bununla da sınırlı değil. Piyasa bir geri çekilme kaydederken bile, DOT son 24 saat ve bir haftalık zaman diliminde yeşil olarak işlem görmeye devam eden nadir kripto para birimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, son 24 saatte %6,15 oranında değer kazandı ve 8,52 dolar civarında işlem görüyor. Aslında ticaret hacminin düştüğü göz önüne alındığında, altcoin’in bu kadar yüksek seviyelerde işlem görmesi oldukça ilginç. Son gündeki 427 milyon dolarlık işlem hacmi ile bu konuda %8’den fazla düşüş yaşadı.

Genel bir kural olarak Polkadot, Ethereum’un toparlanma trendini takip ediyor gibi görünüyor. En büyük merkezi olmayan finans (DeFi) ağındaki bu kırılma, diğer ağlara da sıçradı. Bununla birlikte bu süre zarfında en büyük toparlanmayı görmelerine olanak sağladı.

DOT 9 doları hedefliyor

Polkadot fiyatındaki toparlanma, onu inanılmaz bir yükseliş yoluna soktu. Şimdi ise önemli teknik seviyelere ulaştı. Bu da son rallinin hâlâ biraz daha devam edebileceğini gösteriyor. Bunun en belirgin göstergesi, altcoin’in 50 günlük hareketli ortalamasının 7,4 dolar seviyesinin üzerine çıkmasıdır.

altcoin DOT grafik

Yatırımcılar kripto para birimini daha yüksek fiyatlarla satın almaya istekli olduklarından ve özellikle satıcıların bu süre zarfında yorgunluk yaşamaları sebebiyle satın alma baskısı artıyor. Ek olarak, son zamanlardaki yüksek enflasyon oranlarıyla birlikte, servet için uygun bir hedge bulmak amacıyla daha fazla yatırımcı merkezi olmayan finans piyasasına giriyor.

DOT ayrıca, bir sonraki önemli direnç noktasının 9 dolarda olması sebebiyle de büyümek için bir miktar daha alana sahiptir. Bu fiyat noktası, DOT token’ını DeFi rakibi Solana ile 9. sırada yer almak için boğalar için inanılmaz derecede çekici bir konuma sokuyor.

NEWSBTC

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin