Borsanın delist haberi Tornado Cash fiyatını diplere sürükledi…

Tornado Cash’e bir darbe daha geldi: Avrupa’da tutuklama…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Her ay ülkeler, kripto piyasasının dengelerini bozabilecek bir şeyler bulabiliyor. Öncesinde stablecoin pazarıyla uğraşan devletler bu sefer yönünü gizlilik odaklı bir varlığa çevirdi. Sert yaptırımlarla Amerika kapıyı aralarken diğer ülkelerde geri durmadı.

Yaptırımların peşin sıra gelmesiyle kripto topluluğu ve şirketleri tedirgin olmaya başladı. Son haberimiz ise Avrupa’dan…

Amerika yaptırımının pençesinde gezinen Tornado Cash, büyük bir savaşa tutuldu. Altyapısı itibarıyla iyi bir proje olsa da gizlilik odaklı olması kötü işlerde kullanılmasına yol açıyor. En azından çoğu kişi ve devletler böyle düşünüyor. Varlıkların hiçbir şekilde takip edilememesinden ötürü, Amerika artık olaya el attı.

Amerika’dan sonra Hollanda devrede

Tornado Cash için Amerika’nın ardından Avrupa sallanıyor. Hollanda, Tornado Cash geliştiricisi olduğu tespit edilen bir kişiyi tutukladı.

Hollanda mali suçlar kurumu FIOD, Cuma günü Amsterdam’da 29 yaşındaki bir geliştiriciyi kripto karıştırıcı Tornado Cash aracılığıyla kara para aklama olayına karıştığı şüphesiyle tutukladı.

Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi yaptığı açıklamada, zanlının yargıç önüne çıkarıldığını söyledi. Ayrıca servisin yaptığı açıklamada, “Çoklu tutuklama ihtimal dışı değil” söyleminde bulundu.

Tutuklama, ABD Hazinesi’nin bu hafta başlarında Tornado Cash adreslerine, 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana 7 milyar dolarlık dijital varlığı akladığı iddiaları üzerine geldi.

Hollandalı düzenleyici, “Çevrimiçi hizmet (Tornado Cash) kripto para birimlerinin kaynağını veya hedefini gizlemeyi mümkün kılıyor” dedi.

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin