Dev şirketten, 2 milyar dolarlık Metaverse hamlesi…

Yarım milyar doları aşan fon: Web3 ve Metaverse için adanmışlık!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Andreessen Horowitz (A16z), yalnızca oyun ve meta veri işleme sektörlerine yatırım yapacak yeni bir fon başlattı. Önemli bir bütçe ayıran Horowitz’in önceliği Web3 ve Metaverse olacak.

600 milyon dolarlık yeni fon, özel bir nakit havuzundan, oyun sektörü içinde konumlandırmayı amaçlıyor. Oyun endüstrisinin geleceğini kurmayı hedefleyen fon, oyun stüdyoları, oyun ve tüketicilerin kesişimi ve altyapı gibi çeşitli alanlarda birçok işletme ve girişimi desteklemeyi hedefliyor.

Fonun ismi ise Games Fund One olarak açıklandı. Fonlar üç ana alana yatırılacak. Bunların; oyun stüdyoları, Discord gibi oyuncu topluluklarını destekleyen tüketici uygulamaları ve oyun altyapısı sağlayıcıları olması bekleniyor.

A16z 300 Milyar dolarlık video oyunu pazarına giriyor

Games Fund One, şirketin yalnızca oyun endüstrisine ayrılmış ilk fondur. Yeni fon enjeksiyonu, Andreessen Horowitz’in 300 milyar doları aşan küresel video oyun işindeki varlığını genişletmesini sağlayacak. A16z, 

“Uzun vadede, oyun altyapısının ve teknolojisinin meta veri deposunun temel bileşenleri olacağına inanıyoruz. Oyunlar sanal dünyalara ve çevrimiçi hizmetlere yayıldıkça, mükemmel oyunlar oluşturmak için gereken araçlara ve hizmetlere olan talep artıyor.”

Fonun destekçileri arasında King, Roblox, Discord, Twitch, Blizzard, Riot Games ve Zynga’nın kurucu ortakları da dahil olmak üzere çeşitli oyun endüstrisi profesyonelleri yer alıyor. Web3 ve Metaverse alanında önemli bir mihenk taşı olması bekleniyor.

Oyunların dikey kurulumu, bahislerinden bir diğeri olarak geliyor, Facebook (Meta), oyunun Metaverse ile ilgili beklentileri hakkında yüksek sesle övünüyor.

Oyun devleri Metaverse’i güçlendiriyor

Oyun endüstrisi devleri tarafından Metaverse çabalarına büyük meblağlar harcanıyor. Popüler Fortnite oyununun geliştiricisi Epic Games, bir Metaverse oluşturmak için geçen ay Sony ve LEGO’dan 2 milyar dolar topladı.

A16z ekibi, Minecraft gibi oyunların ürettiği milyarlarca dolarlık geliri vurguladı. Açık dünya oyununu, daha çok bir sosyal ağ gibi davranan uzun süreli aktif bir topluluğu koruyan bir oyun örneği olarak gösterdi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin