featured

Yapay zeka yükselişine Near Protocol dahil oluyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yapay zeka coin hakkında birçok haber paylaşımı yapmıştık. Bu sektörde yenilikler kendini göstermeye çoktan başladı. Son birkaç ay içinde ciddi bir yapay zeka Çin’lerine yönelik ilgi arttı.

Piyasanın hareketli olmasıyla beraber yatırımcıların yönü buraya döndü. Dahası yeni projeler ve halihazırda yer alan platformlar AI için kıyasıya yarışmaya başladı. Bugün ise kötü giden altcoin’lerde öne çıkan Near Protocol oldu. Peki bunun nedeni yapay zeka mı? 

Geçtiğimiz bir veya iki ay boyunca, kripto para piyasası önemli bir fiyat toparlanmasına tanık oldu.Şu anda kripto sektöründe trendi belirleyen “AI” desek yanlış söylemeyiz. ChatGPT ve Google’ın yeni piyasaya sürülen Bard’ı gibi yapay zeka araçlarının yükselişin ana faktörleri arasında yer alıyor.

Near Protocol, yapay zeka ile neler yapabilir?

Değer kazanan yapay zeka odaklı altcoin’lerin büyüyen listesi arasında, Near Protocol’den sürpriz bir giriş geldi. Near’ın, bir topluluk grubunda ” AI is NEAR” şeklinde paylaşım geldi. Bu da tüm kripto yatırımcılarını heyecanlandırdı. Sadece bu tweet bile NEAR fiyatıda çift hane yazmaya yetti.

Topluluk odaklı bir Twitter profilinden gelen retweet, Near Protocol’ün “yeni nesil AI kullanım durumlarını” kolaylaştırmak için nasıl lider bir blok zinciri olarak hizmet edebileceğini kısaca açıklıyor. Gönderiye göre Near, veriler için kurallar ve fiyatlar belirlemek amacıyla bir değer katmanı oluşturuyor.

Gönderi ayrıca, en yaygın kullanılan kripto-AI geçiş uygulamasının aslında Near blok zincirindeki en eski DApp’lerden biri olduğunu iddia ediyor.”NearCrowd” adlı bir uygulama, dünyanın her yerinden binlerce çalışanın gerçek makine öğrenimi modellerini eğitmek için kullanılan veri noktasını etiketlemesiyle çoktan çalışıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin