featured

XTZ yatırımcıları bu noktada dikkatli davranmalı! Fiyat hangi yöne hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Tezos (XTZ), 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana sürekli bir düşüş içerisinde. Bunun yanında son birkaç aydaki düşüş hareketleri altcoin’i kritik seviyelere getirdi. Geçtiğimiz üç hafta boyunca XTZ, 1,2 dolar ile 1,6 dolar aralığında gezindi. Son zamanlarda artan satın alma baskısı ile dört saatlik zaman diliminde yukarı yönlü bir salınım gördü.

1,5 dolar seviyesinde yükselişin reddedilmesi sebebiyle, kısa vadeli aksilikler yaşanabilir. Bu yazının yazıldığı sırada XTZ 1,517 dolar civarında işlem görüyor. Altcoin, son 24 saatte %3 oranında değer kazandı.

XTZ 4 saatlik fiyat grafiği analizi

2,2 dolardan başlayan bir önceki düşüş hareketi ile birçok kritik fiyat seviyesi kaybedildi. Bu hareket, yaklaşık %50’lik bir geri çekilme ile sonuçlandı. Böylece fiyat, EMA seviyelerinin altına düştü.

Bununla birlikte boğalar, 19 Haziran’da 27 ayın en düşük seviyesinden kademeli bir canlanma gösterdi. Bu canlanma, birçok faktörden kaynaklandı. Bunlardan biri, alıcıların 1,2 dolar bölgesindeki iki yıllık desteği sürdürme isteğiydi.

altcoin XTZ

Son birkaç gün içinde XTZ, alıcıların EMA şeritlerinin üzerindeki bir yeri geri almasına yardımcı olan bir yukarı kanala çıktı.

Altcoin’in fiyatı, yukarı kanalın alt trend çizgisine yaklaştıkça satıcılar bir açık bulmaya çalışabilirler. Bu durumda, potansiyel satış hedefleri 1,414 dolar seviyesinde olacaktır. Bununla birlikte, devam eden bir yükseliş rallisi ile 1,5 dolar ile 1,6 dolar aralığında direnç noktası bulunabilir.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI) nihayet orta çizginin üzerinde çıkmayı başardı. Ancak yine de bu yazının yazıldığı sırada tarafsız bir duruş sergiliyordu. Buradan itibaren orta hattan olası bir canlanma, alıcıların grafikteki salınımı sürdürmesine yardımcı olabilir. Ancak bu seviyenin altına bir düşüş, momentumda bir kaymaya işaret edecektir.

Ayrıca, DMI ise yükseliş eğilimi gösteriyordu. Güçlü bir kırılmaya yol açmak için çizgilerin hâlâ düşüş eğilimine işaret etmemesi gerekiyor. Bununla birlikte, MACD çizgileri aşağı yönlü bir geçişe işaret ederken satın alma baskısındaki kolaylığı teyit ediyor.

Sonuç olarak

Ayılar yukarı kanalın alt trend çizgisini kırarsa, XTZ kısa vadeli bir düşüş görebilir. Altcoin, potansiyel bir satın alma canlanması ile 1,5 dolar ile 1,6 dolar aralığında direnç bulabilir.

Bununla birlikte Bitcoin’in hareketi ve genel piyasa duyarlılığı, doğru bir karar vermek için tamamlayıcı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin