Kripto analisti, SEC ve Ripple arasındaki davayı değerlendirdi…

XRP ve SEC: Yargıç, davada önemli bir hareket hakkında karar verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 12 Temmuz Salı günü, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple aleyhindeki davalarında önemli bir hareketi reddetti.

Hatırlayacağınız gibi, 22 Aralık 2020’de SEC, Ripple Labs şirketine dava açmıştı. “Ripple Labs Inc. ve aynı zamanda önemli menkul kıymet sahipleri olan iki yöneticisine kayıtsız, devam eden bir fon yoluyla 1,3 milyar doların üzerinde para topladıklarını iddia ederek” dava süreci başlamıştı. Yaklaşık 2 senedir süreç devam ediyor.

SEC, mektup önergesinde, William Hinman’ın Haziran 2018’deki konuşmasına ilişkin “bazı iç belgelerin avukat, müvekkil ayrıcalığı” ile korunduğunu savundu.

XRP ile SEC davasında süreç devam ediyor

14 Haziran 2018 yılında SEC’de Kurumsal Finansman Bölümü müdürü olan William Hinman, Yahoo Finance’in San Francisco, California’daki bir günlük “Tüm Piyasalar Zirvesi: Kripto” etkinliğinde bir konuşma yaptı.  Konuşma, SEC’in bir dijital varlığın menkul kıymet olarak kabul edilip edilmeyeceğini belirlemek için “Howey Testini” nasıl kullanmayı planladığıyla ilgiliydi. Hinman,

“Bugün Bitcoin’e baktığımda, çabaları işletmede önemli bir belirleyici faktör olan merkezi bir üçüncü taraf görmüyorum. Bitcoin’in üzerinde çalıştığı ağ çalışır durumda ve belki de en başından beri bir süredir merkezi olmayan bir yapıya sahip görünüyor. Bitcoin’in teklif ve yeniden satışına federal menkul kıymetler yasalarının ifşaat rejimini uygulamak, çok az değer katacak gibi görünüyor.

Ethereum’un mevcut durumu, Ethereum ağı ve merkezi olmayan yapısı hakkındaki anlayışıma dayanarak, Ether’in yaratılmasına eşlik eden bağış toplamayı bir kenara bırakırsak, mevcut teklifler ve ETH satışları menkul kıymet işlemleri değildir. Bitcoin’de olduğu gibi, federal menkul kıymetler yasalarının ifşa rejimini Ether’deki cari işlemlere uygulamak çok az değer katacak gibi görünüyor.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin