XRP

XRP neden Binance davasında yok? İşte cevabı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance davasında XRP’ye yer vermedi. SEC’in dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao aleyhine açtığı son davanın ardından, SEC’in kayıtsız menkul kıymetler listesinden Ripple’a bağlı XRP tokeninin kayda değer yokluğu hakkında sorular ortaya çıktı.

SEC, Binance ve Zhao’nun kayıtsız menkul kıymet alım satım platformları, kayıtsız kripto varlık menkul kıymet satışları sunarak ve hileli uygulamalar yaparak federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

binance

Hukuk uzmanlarına göre XRP’nin davada bulunmamasının çeşitli nedenleri açıklanabilir. Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, Twitter’da SEC’in XRP ile ilgili devam eden davalarla ilgili potansiyel olarak tutarsız kararlardan veya keşif sorunlarından kaçınmaya çalışabileceğini öne sürdü.

Ayrıca, XRP’nin arkasındaki şirket Ripple’ın mevcut yasal savaşlarında galip gelmesi durumunda SEC’in Binance’e karşı açtığı dava halkın, Kongre’nin ve basının gözünde zayıflayabilir. Ayrıca bazı Twitter kullanıcıları, XRP’nin Binance US’ta listelenmediğine dikkat çekti, bu da davada bulunmamasının bir başka nedeni olabilir.

XRP kripto varlık listesinde yok!

Terrett, davanın sadece Binance ABD aleyhine değil, Binance, BAM trading ve Zhao’ya karşı olduğunu ve XRP’nin gerçekten de daha geniş Binance platformunda listelendiğini açıkladı. Popüler bir kripto karşıtı aktivist olan Bitfinex, SEC’in bunu ilk etapta yapmak zorunda kalmayacağını açıkladı.

Davasında SEC, Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATİC), Binance’in yerel BNB jetonu ve BUSD stablecoin’i de dahil olmak üzere birçok popüler kripto para birimini kayıtsız menkul kıymetler olarak etiketledi.

binance

Aynı kategorideki FIL, ATOM, KUM, MANA, ALGO, AXS ve COTI gibi diğer kripto varlıklarını da detaylandırdı. Dava, Binance’in daha önce SEC icra işlemlerine tabi olan ticari kripto varlıklarını listeleyerek menkul kıymet düzenlemelerine potansiyel olarak pervasız bir şekilde aldırış etmeme modeli sergilediğini iddia ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin