Binance

SEC, Binance davası ile düzenleyici gözetimini 115 milyar doların üzerine çıkardı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance aleyhindeki davada SEC, onları kendi düzenleyici yetkisi altına alan en iyi altcoinlerden bazılarını isimlendiriyor. 5 Haziran Pazartesi günü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet yasalarının ihlali nedeniyle kripto borsası Binance’e dava açtı. Son hamleyle SEC, gözetimini 115 milyar doların üzerinde kripto varlıklara genişletti.

Pazartesi günkü dosyasında, menkul kıymetler düzenleyicisi bir düzineden fazla madeni parayı, kapsamına giren varlıklar olarak gösterdi. Ticaret desteği olarak bu belirteçlerin sağlayıcıları daha katı koruma kurallarına uymak zorunda kalacaklar. Ek olarak diğer borsalar bu dijital varlıklara destek sunmaktan çekinerek açık pazarda işlem yapmalarını zorlaştırabilir.

Binance

ABD SEC, dosyalamasında Binance’in BNB’si, Polygon’un MATİC’İ, Solana’nın Sol’u, Cardano’nun Ada’sı, Filecoin’in FIL’İ ve Algorand’ın Algo’su dahil olmak üzere ilk on altcoinden bazılarını seçti. Bunlar, XRP gibi diğer varlıklarla birleştirildiğinde SEC kapsamına toplam 115 milyar dolar koydu.

SEC Başkanı Gary Gensler, çoğu tokenin yatırımcıları korumak için menkul kıymet yasalarına tabi olduğunu söyledi. Bununla birlikte SEC’in özellikle kripto para birimlerini ilk kez adlandırması daha sert bir yaklaşıma işaret ediyor.

Endüstri oyuncuları Binance’i savunuyor

SEC davayı açtıktan kısa bir süre sonra Binance, bunun tüm sektöre yönelik bir saldırı olduğunu söyleyerek yanıt verdi. “Sec’in iddialarını ciddiye alsak da acil bir temelde dursunlar, bir SEC icra eylemine konu olmamalılar. Platformumuzu güçlü bir şekilde savunmayı planlıyoruz.” diye ekledi Binance.

Diğer sektör oyuncuları da Binance’i desteklemeye geldi. Dijital varlık uzmanı Arca’nın baş yatırım sorumlusu Jeff Dorman Bloomberg’e verdiği demeçte:

“Bundan gerçekten zarar gören, Coinbase, Kraken ve diğer ABD merkezli borsalar, daha sonra listeden çıkarılıp çıkarılmayacağına karar vermek zorunda kalanlar ve potansiyel olarak menkul kıymetler olarak listelenen bazı jetonlarda piyasa yapmayı bırakmak zorunda olan ABD’li piyasa yapıcılar”.

SEC davasından kısa bir süre sonra tüm kripto piyasası çökmeye başladı. Bitcoin fiyatının yaklaşık yüzde 4,5’ini düşürürken diğer altcoinler yüzde 6-8 düştü. Ancak Dorman, çoğu kripto para biriminin kıyı dışı borsalarda işlem gördüğünü belirterek davanın kripto piyasası üzerinde uzun süreli bir etkisi olmayacağını tahmin ediyor.

Binance

Coinbase ve Kraken gibi diğer borsalar gelişme hakkında yorum yapmadı. Daha önce Coinbase, SEC’in menkul kıymet olarak gördüğü belirteçleri nihai mahkeme kararına kadar silmeyeceklerini belirtmişti.

Şu anda kripto alanındaki daha büyük soru, SEC’in XRP’ye benzer topyekûn saldırılar ve davalar planlayıp planlamadığıdır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin