featured

XRP fiyatı, kripto piyasasındaki karmaşaya rağmen güçlü görünüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, Haziran 2022’den bu yana yürürlükte olan bir modelin sonuna hızla yaklaşıyor. Yakında, bu modelin sınırlarının dışında belirleyici bir hareketin gerçekleşmesi bekleniyor.

3 Mart’ta Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse, ABD ve finans kurumlarının kriptoyu benimsemesi çağrılarına katıldı. Fintech ve kripto şirketlerinin Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmasının Amerikan inovasyonuna zarar vereceğini belirtti.

Daha sonra ise bir Ripple yöneticisi olan Brook Entwistle, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) güçlü bir faydaya sahip olduğunu ve Ripple’ın potansiyel CBDC lansmanları hakkında çok sayıda banka ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Ancak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple ve XRP’nin geleceğindeki en önemli faktör olan firma aleyhine açtığı davaya ilişkin herhangi yeni bir haber gelmedi.

XRP modeli tamamlıyor

XRP fiyatı, Haziran 2022’den beri simetrik bir üçgen içinde işlem görüyor. Üçgenin direnç ve destek hatları birçok kez doğrulandı.

Ancak, yılın başından bu yana, gözde altcoin’in fiyatı çok sayıda kırılma girişiminde bulundu. Çizgilere her dokunulduğunda daha da zayıfladıkları için fiyat hareketi, bu üçgenden nihai bir kırılmanın en olası senaryo olduğunu gösteriyor.

Ayrıca günlük RSI, potansiyel bir yükselişin başka işareti olan yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturdu. Son olarak, XRP fiyatı 3 Mart’ta uzun bir düşüş fitili oluşturdu.

XRP

Model ay sonunda tamamlanabilir. Bu nedenle o zamana kadar belirleyici bir hareketin gerçekleşmesi bekleniyor.

Eğer altcoin’in fiyatı bir patlama yapabilirse bir sonraki en yakın direnç noktası 0,43 dolar seviyesinde olacaktır. Ancak bunun yerine bir düşüş meydana gelirse 0,30 dolara doğru bir hareket başlayabilir.

Neler olacak?

Dört saatlik kısa vadeli grafik, XRP fiyatının 23 Ocak’tan bu yana azalan bir paralel kanal içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Bu da nihai bir kırılmanın beklendiği anlamına geliyor.

Ayrıca gözde altcoin’in fiyatı, şu anda bu modelin üst kısmında işlem görüyor. Bu da bir kırılma olasılığını daha da sağlamlaştırıyor.

Kanalın eğimi uzun vadeli direnç çizgisinin eğimi ile çakıştığı için, kanaldan bir kırılma direnç çizgisinden de bir kırılmaya yol açacaktır.

Sonuç olarak en olası XRP fiyat tahmini, uzun vadeli üçgenden bir kopuş ve 0,43 dolara doğru bir artıştır. Destek hattının altındaki bir kırılma, bu görünümü geçersiz kılar ve 0,30 dolara düşüşü tetikleyebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin