featured
Print

XRP haberleri: SEC temyize giderken boğalar XRP fiyatını 1 dolara çıkarabilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP’nin fiyat performansı, temmuz başındaki Ripple kararının ardından büyük oranda azaldı. Token 0,93 dolar civarındaki yüksek seviyelerden 0,60 dolarlık desteği güvence altına almak ve potansiyel olarak felç edici kayıpları 0,5 dolar ve 0,4 dolara düşürmek için mücadele ediyor.

Mahkemenin Yargıç Analisa Torres aracılığıyla verdiği ve üçüncü taraf borsalar tarafından gerçekleştirilen XRP satışlarının doğrudan kurumsal yatırımcılara yapılanların aksine menkul kıymet olmadığını belirleyen kısmı kararına rağmen, XRP fiyatı 1 dolara ulaşamadı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.40 dolara çıkması beklenen büyük bir ralli umudunu bastırdı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) çarşamba günü açıklanan karar için “geçici temyiz” başvurusunda bulunacak olması, XRP piyasasındaki durumu daha da karmaşık hâle getirebilir ve muhtemelen 1 dolara yükselişi engelleyebilir. Düzenleyici kurum, mahkemenin Ripple kararının bir kısmına itiraz ederken davanın geri kalanını duruşmaya bırakacak.

XRP fiyat kırılması yaklaşıyor mu?

Yaklaşan temyize rağmen XRP fiyatı günlük grafikte düşen bir kama paterni kırılmasını besliyor gibi görünüyor. Düşüş trendinin kuyruk ucunda olduğunu ve trendin tersine döneceğini ima eden düşen kama, bir dizi düşük en yüksek ve düşük en düşük seviyeyi birbirine bağlayan iki alçalan trend çizgisinden oluşuyor.

Üst trend çizgisinin 0,65 dolar civarında kırılması, formasyonun yüksekliğine eşit bir kırılmaya işaret eden kamayı doğrular.

XRP longs’a yeni maruz kalmak isteyen tüccarlar, fiyatın 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) doğrultusunda 0,6261 dolardan acil destekten toparlanmasını beklemek isteyebilir. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, yükseliş trendinin geçerliliğini tespit etmek için daha sonra yükselişe geçmelidir. Böyle bir çağrı, mavi renkteki MACD çizgisinin kırmızı renkteki sinyal çizgisinin üzerinden geçmesiyle ortaya çıkacaktır.

0,65 doların üzerinde aktif hâle getirilen alım emirleri 0,7 dolarlık ilk kârı hedefleyebilir ve bu da 0,85 dolara ulaşılmasını sağlar. Son derece yükseliş eğilimli tüccarlar, XRP fiyatı 1 dolarlık dirençle karşılaşana kadar beklemede kalmaya karar verebilir.

Temel olarak XRP hakimiyeti, kripto analisti JD tarafından eskiden Twitter olan X’te paylaşılan bir grafiğe dayanarak önemli bir trend çizgisini yeniden test etmek için geri döndü. Hakimiyet trend çizgisinden geri dönerse yatırımcılar 1 dolara doğru bir ralli bekleyebilir.

Ancak bunun bir fakeout olması durumunda, kayıplar 0,60 doların altında ve sırasıyla 0,5 ve 0,4 dolara doğru ivme kazanabilir.

XRP

Bu arada, XRP fiyatı günlük açılıştan (dOpen) 0,6433 dolardan reddedildikten sonra günlük kontrol noktasını (dPOC) 0,6344 dolardan test ediyor. Tepegöz baskısı yoğunlaşırsa kayıplar 0,6234 dolar seviyesindeki haftalık açılışa kadar uzanabilir ve 0,5974 dolar seviyesindeki haftanın POC’sine (wPOC) keskin bir düşüş olasılığı göz ardı edilemez.

Yükseliş trendinin yeniden başlaması boğaların XRP fiyatını 0,6433 dolarlık dOpen’ın ötesine itme kabiliyetine bağlıdır. Bu hareket muhtemelen 0,6763 dolarlık aylık POC’ye ve ardından 0,7 dolar, 0,85 dolar ve 1 dolarlık engellere kazanç kapısını açacaktır.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir