featured

XRP fiyat tahmini: önümüzdeki 48 saat içinde neler beklenmeli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın eski Geliştirici ilişkileri Direktörü Matt Hamilton, Ripple aleyhindeki davayla ilgili endişelerini ve XRP fiyat tahmini dile getirdi. Hamilton, pozisyonunun mevcut bilgilerine dayanarak durumun olumsuz göründüğünü belirtti. Durum devam ederken dijital varlıkların paydaşları ve destekçileri gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyor. XRP fiyat sınıflandırmasının nihai olarak belirlenmesi, endüstrinin geleceğini önemli ölçüde etkileyebilir ve dijital varlıkları çevreleyen düzenleyici çerçeveleri şekillendirebilir.

XRP mevcut piyasa durumu

XRP, Coinmarketcap verileri esas alındığında piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto olarak sıralanıyor. Son 24 saat içinde fiyatta yüzde 1,70’lik bir düşüş yaşadı ve en güncel verilere göre fiyatı 0,4624 dolara düştü. Bu aynı zamanda toplam piyasa değerini yaklaşık 23.987 milyar dolara çıkardı.

Ayrıca XRP, son 24 saatte hem kripto pazar liderleri Bitcoin hem de Ethereum karşısında zayıfladı. Basın zamanında XRP, BTC’ye karşı yüzde 0.72, Ethereum’a karşı yüzde 1.34 düşüş gösterdi. Sonuç olarak 1 XRP 0.00001723 BTC ve 0.0002556 ETH değerindeydi.

XRP’nin fiyatındaki 24 saatlik düşüş haftalık olumlu fiyat performansından sıyrılmıştı. Sonuç olarak haftalık kazanç yüzde 8.04 seviyesinde gerçekleşti.

XRP fiyatı teknik bakış

4 saatlik XRP/USDT grafiği (Kaynak: TradingView)

XRP’nin fiyatı hafta sonu 0,4716 dolardan direnç seviyesinin üzerine çıkmaya çalışmış ve bunu birkaç kez başarmıştı. Ancak havale fiyatı kilit işaretin üzerindeki 4 saatlik bir çizgiyi kapatamadığı için bu başarılı girişimler kısa sürdü.

Cumartesi akşamı geç saatlerde yapılan üçüncü ve son başarısız girişim, XRP fiyatını cumartesi akşamının en yüksek seviyesi olan 0.4719 dolardan bugün 0.4496 doların en düşük seviyesine düşürerek trendin tersine dönmesine neden oldu. Bu süre zarfında XRP fiyatı da 0.4614 dolar destek seviyesini dirence çevirdi. Son 4 saat içinde XRP fiyatı 0.4674 dolara ulaşabildi ancak o zamandan beri fiyatı geriledi.

Bununla birlikte, XRP’nin 4 saatlik grafiğindeki teknik göstergeler, altcoin fiyatının yukarıda belirtilen 0.4614 dolar seviyesini tekrar desteğe çevirebileceğini gösteriyor. 9 EMA hattı, 20 EMA hattının üzerinde boğa gibi işlem görüyordu ve iki EMA hattı arasındaki boşluk büyüyordu. Ayrıca 4 saatlik grafikteki RSI çizgisi, bir başka yükseliş işareti olan aşırı alım bölgesine doğru dik bir şekilde eğimliydi.

Tüm bu teknik okumalar, boğaların XRP fiyatını canlandırmak için devreye girdiğini işaret etti. Bu yükseliş trendleri doğrulanırsa XRP fiyatı 0.4614 doları desteğe çevirmeye devam edecek ve muhtemelen 0.4716 dolar direncine bir kez daha meydan okumaya çalışacaktır. Bu yükseliş tezinin teyidi, 4 saatlik grafikteki RSI çizgisinin RSI SMA çizgisinin üstünden geçtiği zaman olacaktır.

Öte yandan XRP fiyatı, bugünkü işlem seansını 0,4614 doların üzerinde kapatamazsa 0,4499 dolardan bir sonraki destek seviyesine düşme riski altında. Bu düşüş tezinin teyidi 4 saatlik grafikteki 9 EMA çizgisinin 4 saatlik grafikteki 20 EMA çizgisinin altından geçmesiyle olacaktır.

Günlük XRP/USDT grafiği (Kaynak: TradingView)

Günlük grafiğinde bir kama paterni oluştuğu göz önüne alındığında kısa vadede XRP için bir kırılma olabilir. Basın zamanında altcoinin kopuşunun hangi yönde olacağına dair bir teyit yoktu. Bununla birlikte XRP’nin günlük grafiğindeki birkaç teknik gösterge yükseliş eğilimi yaşanabileceğini ima etti.

XRP fiyatı 9 günlük EMA ve 20 günlük EMA çizgilerinin üzerinde işlem görüyor ve kama grafik modelinin üst seviyesine yakın işlem görüyordu. Buna ek olarak 9 günlük EMA hattı son zamanlarda 20 günlük EMA hattının üzerinde boğa gibi hareket etti. Son olarak günlük RSI hattı aşırı alım bölgesine doğru sert bir şekilde eğimliydi ve RSI SMA hattının üzerinde işlem görüyordu.

XRP’nin günlük grafiğinde ön plana çıkan kopuşun oynanması 2-4 gün arasında sürecek. Tabii XRP fiyatı o zamandan önce kama düzeninden çıkmadığı sürece. Yükseliş eğilimi göstermesi durumunda ise kriptonun fiyatı muhtemelen 0.5325 dolara kadar yükselecek. Tersine, düşüş eğilimi XRP’nin fiyatının kısa vadede 0,36 dolara düşmesine neden olacak.

coinedition.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin