featured

XRP fiyat düzeltmesi bitti: XRP ne zaman yükselişe geçecek? İşte ünlü analistler tahminleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre en büyük kripto varlıklardan biri olan XRP fiyatı son üç günde yaklaşık yüzde 6 oranında artarak yatırımcılar ve analistler arasında yenilenen iyimserliği tetikledi. Bununla birlikte popüler iki kripto analisti Dark Defender ve Egrag Crypto mevcut eğilimi bir dönüm noktasını şeklinde yorumlayarak gelecek dönemler hakkında tahminlerini paylaştı.

XRP fiyat düzeltmesinde sona gelindi mi?

Son günlerde kripto para piyasasındaki belirsizlik iyimserliğe doğru kayıyor ve özellikle Bitcoin Spot ETF onayına ilişkin spekülasyonlar nedeniyle piyasa yükseliş eğilimi gösteriyor. Bununla birlikte XRP fiyatı da hafif bir yükselişle yatırımcıların güvenini yeniden kazanıyor.

xrp

Kripto para analisti Dark Defender, 4 saatlik zaman dilimini gösteren XRP grafiklerini yorumladı ve düzeltici gelişmelerin sonuna işaret etti. Analist, XRP’nin aşırı satım alanına ulaştığını tespit etti. Fibonacci düzeltme seviyelerine ve bozulmadan kalan 5 Dalgalı Elliott yapısına atıfta bulunan kritik seviyenin üzerinde bir eğilimi grafiklerin desteklediğini dile getirdi. Analist, XRP ile ilgili yakın vadeli hedeflerini de şöyle dile getirdi.

“Haftalık kapanışların 0,6131 doların eşiğinin üzerinde kalması hâlinde 0,87-1,05 dolar fiyat hedefi yakın vadede hâlâ ulaşılabilir.”

Dark Defender, ilk hareketi 0,6649 dolar seviyesinde bekliyor ve bu yukarı yönlü bir harekete işaret etmekte. Analistin sözünü ettiği bu seviye XRP’nin Elliott Dalga Teorisi’ne ait olan 0,6131 dolarlık kritik bir seviyenin üzerinde kapanmayı başardığını gösteren grafikle destekleniyor. Bu da XRP’nin belirli destek seviyelerini koruması hâlinde fiyat artışı yaşayabileceğini ifade ediyor.

Analist Egrag, XRP topluluğunu uyarıyor!

X’te yayınlanan Egrag analizi gauss kanalı ve simetrik üçgen formasyonuna odaklanıyor. 5 günlük grafikleri yorumlayan analist, direnç ve destek seviyelerinden yararlanarak potansiyel bir kırılmaya yol açan seviyelerden bahsediyor.

“Güçlü Destek ve Direnç Formasyonları Gauss Kanalı çerçevesinde, destek ve direnç fiyat hedeflerinin hizalanması diğer grafikleri yansıtarak önemlerini artırıyor.”

Egrag’in sağladığı grafiklerde XRP 0,50 dolarda güçlü bir desteğe işaret ediyor. Destek aralığı olarak 0,54-0,55 seviyelerini almakta ve 0,60 dolarlık destek eşiği ek destek seviyelerine işaret ediyor. Simetrik üçgen trendi çizgisi olarak 0,83 ila 0,85 dolar arasında direnç seviyelerini belirleyen analist, yayınladığı X gönderisinde yatırımcıları sakın kalmaları yönünde uyarıyor.

XRP

Egrag, XRP topluluğuna yatırım planlarına sadık kalmalarını tavsiye ederek yaklaşan mega yükseliş hareketini beklemelerini ancak stratejik olarak portföylerini bölerek dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Sonuç olarak Egrag’ın Gauss Kanalı formasyonlarını tanımlaması, belirli destek seviyelerinin üzerinde kalması koşuluyla fiyatta potansiyel bir artışa işaret ediyor. 

Bu teknik analizler bir araya getirildiğinde her iki analistin de XRP için yükselişin tersine döndüğünü gösteren teknik göstergelerin bir araya geldiğini tespit ettiği açıktır.

Fiyat analizi: XRP kritik seviyeleri aşacak mı?

20 Kasım itibariyle XRP fiyatı balina hareketlerinin aksine bir seyir izledi. Bugün itibariyle hızlı bir artış yaşayan XRP’nin 1 günlük grafiğinin analizi, fiyatın kısa vadede güçlü bir dirençle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Şu anki fiyatı 0,6246 dolar olan coin 0,627 dolar ile 0,382 Fibonacci düzeltme seviyesinin hemen altında ve 0,625 dolar ile 20 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) altında yer alıyor. Bu iki göstergenin bir araya gelmesi kısa vadede önemli bir direnci temsil ediyor. Çünkü 50 günlük EMA’da 0,591 dolardan önemli bir destek aldı ve bu da boğaların üstünlüğü yeniden ele geçirmesine olanak sağlayabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için 0,625 dolarlık direncin kırılması gerekiyor.

XRP son zamanlarda toparlanma işaretleri gösterdi ve son düşük seviyelerden toparlanarak önemli bir direnç seviyesine meydan okudu. Olumlu momentum piyasaya temkinli bir iyimserlik getirdi ve uzun vadeli grafiklerde gözlemlenen düşüş trendinin uzun vadede potansiyel olarak tersine dönebileceğinin sinyalini verdi.

Yatırımcı için yeni bir tercih: Bitcoin ETF Token

SEC’den gelmesi beklenen ETF onaylarına bağlı haber akışı ile dünyanın dört bir yanından Bitcoin ETF’lerini çevreleyen en son gelişmelerden haberdar olmanızı amaçlayan bir proje olan Bitcoin ETF token, bir ERC-20 tokeni. BTCETF belirteci ile hayata geçirilen ve Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül veren bu token, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edildi. Güvenilir ile öne çıkan ETH blok zinciri hızlı işlem yapmayı mümkün kılarken BTCETF çok sayıda spot ETF gelişmesi ile büyümeyi hedefliyor. 

Satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttıran dijital varlığın yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı. Satış öncesi başlangıç fiyatı 0,0056 dolar olan token, son güncellemelerle birlikte 1 milyon doların üzerinde bağış topladı. 4. Etap ile yayında olan proje, ön satış tekniği ile mümkün olan en düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

NewsBTC


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin