featured

XRP fiyatı durgunluğa son vermeye hazırlanıyor! Hareket hangi yönde olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, oldukça durgun bir haftayı geride bıraktı. Son 7 gün içinde %1’den daha az değer kazanan altcoin, 0,43 dolar civarında işlem gördü. Piyasa duyarlılığı dengede kaldığından, uzun vadeli XRP yatırımcıları satış yapmayı kesmiş gibi görünüyor. Peki fiyat, önümüzdeki günlerde yeniden yükselişe geçmeyi başarabilecek mi?

Ripple ağı ilgi kazanıyor

İlk 10 sıradaki kripto para birimlerini çevreleyen kasvetli piyasa duyarlılığına rağmen, Ripple ağı yatırımcılar arasında popüler bir konumda kalmayı başardı.

Özellikle, ağdaki yedi günlük ortalama Günlük Etkin Adreslerin (DAA) sayısı, Mayıs ayının başından bu yana artıyor. Spesifik olarak, 3 Mayıs ile 15 Mayıs arasında, DAA %15 oranında bir artış kaydetti. Böylece aktif adreslerin sayısı 64,723’ten 74,393’e yükseldi.

XRP

DAA (7D) metriği, bir blockchain ağında etkileşimde bulunan toplam benzersiz cüzdan adreslerinin yedi günlük ortalamasını alır.

Yukarıda görüldüğü gibi, bir fiyat düzeltmesi sırasında ağ etkinliği arttığında, ağa olan talebin arttığı anlaşılır. Bu da, bir sonraki fiyat rallisine hazır olunduğunun sinyalini verir.

XRP ağ katılımcıları bu yörüngede devam ederse, fiyatın tersine dönme şansı da büyük oranda artacaktır.

Uzun vadeli yatırımcıların güveni artıyor

Ripple (XRP) fiyatı 5 Mayıs ile 11 Mayıs arasında %9 oranında bir düşüş yaşadı. Bu dönemde, uzun vadeli yatırımcılar da bir miktar satış yaparak bu geri çekilmeyi şiddetlendirdi.

Bununla birlikte, zincir üstü veriler artık uzun vadeli sahiplerin gelecekteki fiyat artışları için konumlanmış olduğunu gösteriyor.

9 Mayıs’tan bu yana, Ripple ağındaki Mean Coin Age (MCA) art arda yedi gün arttı. Özellikle, 9 Mayıs ile 15 Mayıs arasında, %11 oranında artarak 33,03’ten 36,77’ye yükseldi.

Mean Coin Age, dolaşımdaki tüm token’ların mevcut cüzdan adreslerinde kaldığı ortalama günleri değerlendirir.

Yukarıda görüldüğü gibi ısrarlı bir şekilde yükseldiğinde, ağdaki çoğu uzun vadeli yatırımcının sağlam durduğu anlaşılır.

Özetle, paydaşların ağ etkinliği seviyesini artırmaya devam etmesi ve yatırımcıların token’ları ellerinde tutmaya devam etmesi durumda fiyat yükselişi doğrulanacaktır.

XRP fiyat tahmini: Hedef 0,50 dolar

Santiment’in MVRV verilerine göre geçtiğimiz ay içinde XRP satın alan çoğu kripto yatırımcısı, yaklaşık %6’lık realize edilmemiş kayba sahip.

Tarihsel ticaret kalıpları, fiyat 0,45 dolar civarını geçene kadar satışların az olduğunu gösteriyor.

Eğer XRP 0,45 dolarda bulunan direnç noktası kırılabilirse, fiyat %7 oranında bir yükseliş kaydederek 0,50 dolar seviyesine yükselebilir.

Öte yandan, gözde altcoin’in fiyatı 0,40 doların altına düşerse, ayılar hareketi kendi lehlerine çevirebilir. Bununla birlikte, yatırımcılar %10’dan fazla kayıp yaşanmasının önüne geçmek isteyeceğinden destekte bu hareketi durduracaktır.

Eğer beklendiği gibi düşüş durdurulamazsa, 0,35 dolardaki destek noktası da kaybedilebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *