featured

XRP davasına yeni gelişmeler! Ripple, direnişinin olumlu karşılığını alıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin XRP’nin SEC davasında yeni gelişmeler mevcut. Ripple, Ethereum hakkında tartışmalı olan 2018 SEC konuşmasıyla ilgili e-postalara erişim sağlayacak. Bu gelişmenin, SEC ile olan savaşında Ripple için bir dönüm noktası olması öngörülüyor. Bu da Ripple ekibinin davadaki inatçılığının doğrudan bir sonucudur.

Ripple, bir yıldan fazladır süren Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal savaşında küçük bir zafer kazandı. Bir federal yargıç, Ripple’ın davalarına yardımcı olacağına inandığı SEC içindeki e-postalara Ripple için erişim vermeye karar verdi.

Hakimin kararı ne oldu?

Ripple kısa süre önce SEC ile olan yasal mücadelesinde kayda değer bir galibiyet elde etti. Bu galibiyet, ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn’ün 2018’de Ethereum komisyonunun üst düzey bir üyesi tarafından verilen bir konuşmayı çevreleyen e-postaların Müzakere Süreci Ayrıcalığı tarafından korunmaya uygun olmadığına karar vermesiyle gerçekleşti.

O sırada SEC Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman tarafından yapılan bir konuşma, Yahoo Finance Crypto Summit’teki katılımcılara Ripple’ın XRP’si gibi bir kripto para birimi olan Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını açıkladı. Token’ın merkezi olmadığını da ekledi.

Davada, Ripple ve kurucu ortaklarının SEC’e kaydedilmesi gereken bir menkul kıymet olduğunun farkında oldukları belirtildi. Ancak devam eden dava sürecinde bu konu oldukça çekişmeli bir şekilde ilerliyor. Dolayısıyla her iki taraf da uygun olanı yapmaları için gerekli prosedürleri izleyecekler.

Ripple ekibi, düzenleyici kurumun Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığına karar verdiği öncülü aydınlatmaya çalıştı. Bununla, kendilerine karşı davadaki tutarsızlıkları ortaya çıkarmalarını ve XRP’nin de bir menkul kıymet olmadığını kanıtlamayı umdular.

Hakimin kararı, SEC’in İnovasyon ve Finansal Teknoloji Başkanı Valerie Szczepanik tarafından komisyon ile yapılan çeşitli iç müzakereler ve Hinman ile SEC’in diğer üyeleri arasında gönderilen belgeleri kapsıyor. Bu belgelerin içeriği ise şu anda tartışmalı olan konuşmaları içeren e-postalar.

Yargıç Sarah Netburn kararını verirken, belgelerdeki ayrıntıların müzakere süreçlerinde önemli bağlantıları ortaya çıkaran hiçbir şey içermediğini ve dolayısıyla ayrıcalıkla korunamayacağını açıkladı.

Ripple direnmeye devam ediyor

Bu davada küçük bir dönüm noktası olmasına rağmen, Ripple ekibinin direncinin doğrudan bir sonucudur. En başından beri Ripple’ın duruşu, SEC’den benzer iddialarla karşılaşan birçok kişi için zor gibi görünen şeylere karşı çıktı. Ekip, mahkeme dışında anlaşmak yerine SEC ile mahkemede yüzleşmeye karar verdi.

Bu haberler ile XRP, %2,7 oranında bir atış yaşayarak 0,7894 dolar seviyesine kadar yükseldi.

XRP CEO

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in eyleminin tüm kripto endüstrisine bir hakaret olduğunu söyledi. 2020’nin sonunda gelen bu dava, XRP’nin değerinin yarısından fazlasını kaybettirdi. Aynı zamanda piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum’un arkasındaki konumunu kaybetmesine sebep oldu. Her iki taraf için de tehlikede olan çok şey olduğu için davanın sonucu birçok piyasa katılımcısı tarafından ilgiyle takip ediliyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin