Uzman analist XRP için bombayı patlattı: 40 sente gidiyoruz!
Uzman analist XRP için bombayı patlattı: 40 sente gidiyoruz!

XRP 21 Eylül fiyat görünümü: XRP tutulamıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 21 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün öğle saatlerinde 0,3263 dolar seviyesinde yeni bir ralliye başlayarak fiyatını 0,5029 dolar seviyesine kadar çıkararak tam yaklaşık yüzde 54 oranında muazzam bir sıçrama yaptı.
  • 50 sentin üzerine kadar çıkan XRP, sonrasında düşük bir düzeltme hareketi ile 0,4260 seviyesine kadar geriledi.
  • Bu büyük yükseliş sonrası görülen düzeltme sınırlı kalarak fiyat sabah saatlerinde 45 sent civarına oturmuş gibi görünüyor.

XRP sonuç olarak dolar karşısında son 24 saatte yüzde 40 artış gösterdi. Bitcoin karşısında ise bu artış yüzde 37 civarında gerçekleşti.

XRP 21 Eylül fiyat hareketleri

Dün sabah saatlerine kadar yatayda ve sakin bir seyir izleyen XRP’nin, öğleden sonra artan talebi gün boyu devam etti. Ve yüzde 50’nin üzerinde kazanç sağladı.

Yükselen grafiğe devam eden XRP, ana şirketi Ripple’ın son zamanlardaki yaşadığı olumlu gelişmeler ile değerini her geçen gün artırdığını görüyoruz. Özellikle Ripple’ın son olarak Suudi Arabistan’ın en önemli bankalarından biri ile anlaşması ve xRapid’in yakın zamanda canlı yayına geçecek olmasını piyasa olumlu fiyatlarken bu durum XRP’nin olağan dışı yükselmesine neden oluyor.

Ayrıca bu son ralli sonrası tahmin edilen düzeltmenin oldukça sınırlı kalması XRP’nin yükselişinin devam edebileceğine dair olumlu bir durum olarak duruyor. Yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde 46 sent seviyesinde bulunan XRP/USD paritesi, gün içerisinde yeniden 50 sent seviyesini test edebilir.

Diğer yandan bu hızlı yükselişi daha iyi tahlil etmek adına görüşümüz daha uzun vadeli grafiklere çevirip, daha net bir resim görebiliriz. Buna göre son muazzam yükseliş XRP/USD günlük grafiğinde 100 HO seviyesini kolay geçip 200 HO seviyesi olan 46 sentte bir direnç ile karşılaştığını görüyoruz.  Gün kapanışında bu seviyesinin üzerinde kalınması ise hafta sonu hareketlerinde 50 sentin üzerinde hareketler görmemizi sağlayabilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

XRP/USD saatlik grafiğinde takip ettiğimiz MACD, büyük yükseliş sonrası gelen düzeltme hareketi ile kısa vadede sat görünümü gösteriyor. Fakat MACD histogramın 0 seviyesinin üzerine kaldıkça yükseliş potansiyelinin devam ettiğinden bahsedebiliriz.

Stokastik osilatöre baktığımızda XRP düzeltmesini fiyatlayıp aşırı satım bölgesine düştükten sonra trendin gücüne bağlı olarak yeniden aşırı satım bölgesinden çıktığını görüyoruz. Bu durumda yükselişi destekleyici bir gelişme. RSI 73 seviyesi ile oldukça olumlu bir konumda bulunurken CCI’ın da 100 seviyesinde devam ettiğini görüyoruz.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin