featured

Wall Street’in ABD TÜFE enflasyonuna ilişkin tahminleri: TÜFE sonrası BTC ve altcoinler nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu bugün ağustos ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini açıklayacak. TÜFE yüzde 3,2 ile beklenenden daha düşük, ancak haziran ayındaki yüzde 3’lük en düşük seviyeden daha yüksek geldi.

Bu arada değişken gıda ve enerjiyi hariç tutan çekirdek enflasyonun yüzde 4,7’den yüzde 4,3’e gerilemesi bekleniyor. Bu TÜFE açıklaması, ABD Merkez Bankası’nın para politikasını daha fazla sıkılaştırmayı mı yoksa duraklamayı mı tercih edeceğini belirleyecek önemli bir veridir. Fed, enflasyonu daha da düşürmek için geçen ay faiz oranlarını 25 baz puan daha artırdı.

Wall Street, TÜFE’nin piyasa konsensüsüne paralel geleceğini tahmin ediyor. JPMorgan, TÜFE’nin yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşeceğini ve çekirdek enflasyonun düşmesiyle piyasaların hafif bir yukarı yönlü ivme kazanacağını tahmin ediyor.

TÜFE

Goldman Sachs, Bloomberg, Morgan Stanley, RBC ve Wells Fargo da TÜFE’nin yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. Visa ve CIBC ise TÜFE’yi yüzde 3,5 olarak tahmin ediyor. Barclays, Nomura, Citi ve HSBC ise TÜFE’nin ağustos ayında yüzde 3,7’ye yükselmesini bekliyor.

Analistler, istihdam piyasasının soğuması ve işsizlik oranının geçen ay tırmanışa geçmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarını muhtemelen tamamladığına inanıyor. CME FedWatch Aracı, 20 Eylül’deki bir sonraki FOMC toplantısında bir duraklama ilan etme olasılığını yüzde 93 olarak gösteriyor.

Wall Street analistleri de yıl sonunda olası bir faiz artışına inanıyor. Bu arada ABD dolar endeksi (DXY) hâlâ 104,50’nin üzerinde seyrediyor ve BTC fiyatının baskı altında kalmaya devam etmesi riskini taşıyor. Yatırımcılar, Federal Rezerv para politikasının yörüngesini etkileyebilecek önemli bir ABD enflasyon raporunu beklerken ABD hisse senedi vadeli işlemleri çarşamba günü yatay seyrediyor.

TÜFE sonrası Bitcoin ve altcoinler nasıl tepki verecek?

Beklenenden daha yüksek bir TÜFE raporu altcoinler için düşüş anlamına gelirken beklenenden daha düşük bir okuma yükseliş olarak alınmalıdır. Ayın çekirdek TÜFE verilerinin, petrol fiyatlarındaki artışın ortasında çok önemli olduğunu düşünün.

BTC fiyatı, son verilerinden önce dalgalanma gösteriyor ve fiyat şu anda 25.962 dolardan işlem görüyor. 24 saatin en düşük ve en yüksek seviyesi sırasıyla 25744 ve 26451 dolar. BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, ABD Federal Rezervinin faiz oranlarını düşürmeye karar vermesinin Bitcoin’in hızla 70.000 dolara doğru yükselmesini sağlayacağını söyledi.

Bu arada, ETH fiyatı son 24 saatte yüzde 1 arttı. Fiyat, 24 saatin en yüksek seviyesi olan 1619 dolar ile 1591 dolardan işlem görüyor. Ancak işlem hacmi son 24 saatte yüzde 32 oranında azaldı.

XRP fiyatı desteğin altına düştü ve şu anda son 24 saatte yüzde 1 artışla 0,47 dolardan işlem görüyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin