Ethereum kurucusu Vitalik Buterin Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu!

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rus asıllı Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bu sabah Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından Ukrayna’yı destekleyen bir tweet yayınladı.

Vitalik Buterin: “Hayal kırıklığına uğradım”

Ethereum kurucusu, Rusça yayınladığı Tweet’inde şunları söyledi:

“Putin’in anlaşmazlığa karşı barışçıl bir çözümü terk etme ve askeri bir yol seçme kararından dolayı çok hayal kırıklığına uğradım. Bu hem Ukrayna hem de Rus milletlerine karşı bir suçtur. Güvenli olmayacağını bilsem de herkese güvenlik diliyorum. Ukrayna’ya şan.”

Vitalik Buterin, daha sonra yayınladığı başka bir tweet’de , Ethereum’un tarafsız olduğunu ama kendisinin olmadığını dile getirdi. Bu, kurucunun Rusya-Ukrayna konusundaki ilk paylaşımı da değildi. Vitalik Buterin, geçtiğimiz haftalarda Twitter hesabı üzerinden Putin’e seslenerek saldırganlığı ve manipülasyonu durdurma çağrısında bulunmuştu.

Ukrayna’da neler oluyor?

Rusya, ayrılıkçı güçler tarafından geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarını bağımsız iki cumhuriyet olarak tanıdı. Bunun ardından Putin, bölgeye askeri harekât emri verdi. Ancak Vladimir Putin, bu sabah, mevcut demokratik olarak seçilmiş Ukrayna hükümetini neo-Nazi rejimi olarak ilan etti ve Ukrayna şehirlerinin çoğuna füze saldırısı başlattı. Çatışmalar hâlâ devam ediyor.

Kripto pazarında kan banyosu

Olaylar kripto pazarını da sarstı. Füzeler Ukrayna’yı vurduktan hemen sonra Bitcoin iki saatten daha kısa bir sürede %5,6 düşüşle 34.958 dolara düşerken, lider altcoin Ethereum %7,7 düşüşle 2.382 dolara geriledi. En büyük 100 kripto paranın büyük çoğunluğu son 24 saat içinde %10 ila %15 kayıp yaşadı.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin