Vitalik Buterin, 'güncelenmiş Ethereum yol haritasını' paylaştı!
Vitalik Buterin, 'güncelenmiş Ethereum yol haritasını' paylaştı!

Vitalik Buterin, ‘güncelenmiş Ethereum yol haritasını’ paylaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Vitalik Buterin, yeni bir aşama olan “The Scourge” ile güncellenmiş bir Ethereum yol haritası yayınladı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin Cumartesi günü güncellenmiş bir Ethereum yol haritasını paylaştı. Birleştirme başarıyla tamamlandığında, sonraki aşamalar Surge, Scourge, Verge, Purge ve Splurge’dır.

Büyük değişiklikler arasında The Verge, yalnızca “verkle ağaçları” ile değil, “doğrulama” ile ilgilidir. Güvenilir bir şekilde tarafsız işlem dahil edilmesini sağlayan yeni aşama “The Scourge” ise, MEV sorunlarını çözüyor ve 2. aşama birleştirme kilometre taşı olarak hareket ediyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum yol haritasını güncelledi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, 5 Kasım’daki bir dizi tweet’te güncellenmiş bir Ethereum yol haritasını duyurdu. Özellikle, Ethereum yol haritasının artık güvenilir ve adil bir şekilde tarafsız işlem dahil edilmesini sağlamaya odaklanan “The Scourge” adlı başka bir aşaması var. Ayrıca, Ethereum Proof-of-Stake’e geçerken Birleştirmeden sonra ortaya çıkan merkezileşme ve sansür risklerini çözmeye çalışıyor.

Verge, daha büyük miktarda veriyi daha küçük bir kanıtta depolayan ve daha küçük bir düğüm boyutuna izin veren “verkle ağaçları” getirecektir. Artık aşama, SNARK’larla blokları doğrulamayı çok kolay hale getirmek için “doğrulama” özelliğine de sahip.

Ayrıca, her kategorinin daha spesifik kilometre taşları bulunuyor. “Oyun sonu” protokolünün gerekli bir parçası olarak, kuantum kanıtlarının rolü daha açık olacaktır.

Updated Ethereum Roadmap

Ethereum bloklarının %51’inin OFAC standartlarına uymasından sonra, Ethereum’un artan sansürü büyük bir endişe haline geldi. Son 24 saatte OFAC uyumlu blokların basımı verilere göre %73’e ulaştı.

“The Scourge” aşaması ile Vitalik Buterin, MEV sorunlarını çözmeye çalışıyor. Buterin, Ethereum sansürünü azaltmak için “kısmi blok açık artırmaları” gibi bazı önerileri bile paylaştı. Ayrıca, sansürsüz bir MEV-Boost rölesinin benimsenmesi, Ethereum’un tarafsızlığını sağlayacaktır.

Ethereum (ETH) fiyatı 1.650 doların üzerine yükseldi

ABD Ekim ayı istihdam verilerini yayınladıktan sonra Ethereum fiyatı ivme kazandı. İşsizlik oranı, beklenen %3,6’ya karşı %3,7’ye yükseldi.

Yazım sırasında, Ethereum fiyatı son 24 saatte %4’ün üzerinde artışla 1.652 dolardan işlem görüyor. Ethereum için 24 saatlik en düşük ve en yüksek seviye sırasıyla 1.569 dolar ve 1.661 dolar. Bu arada, Bitcoin fiyatı da 21.446 dolara ulaşan büyük bir fiyat toparlanması gördü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin