Vitalik Buterin, Ethereum'u yaratma sürecinde ilham aldığı şeyleri açıkladı!
Vitalik Buterin, Ethereum'u yaratma sürecinde ilham aldığı şeyleri açıkladı!

Vitalik Buterin, Ethereum’u yaratma sürecinde ilham aldığı şeyleri açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Vitalik Buterin World of Warcraft’taki bir değişikliğin Ethereum’un yaratılmasında rol oynadığını ortaya koydu. Buterin bu durumun merkezi olmayan bir sisteme ittiğini belirtti. Buterin’in Ethereum’u lansmanından bu yana 400 milyarlık bir pazara girdi ve sayısız kullanım durumunda görüldü.

İlham en tuhaf yerlerden gelir ve bu durumda, Ethereum’un yaratılması için ilham kaynağı, kökenini World of Warcraft’a kadar takip eder. Vitalik Buterin’in son makalesi vetokrasi ile buldozerler arasındaki çizgiyi ayırt ediyor.

World of Warcraft ve Ethereum

Vitalik Buterin 19 Aralık tarihinde yayınladığı yazıya göre Ethereum ve World of Warcraft arasındaki bağlantıları ortaya çıkardı. Gelişim yıllarında çevrimiçi çok oyunculu rol yapma oyununun büyük bir hayranı olduğunu ve onun için tüm eğlenceyi mahvetmesinin rutin hale geldiğini bildirdi.

“1994 yılında Rusya’da doğdum ve 2000 yılında okula gittiğim Kanada’ya taşındım. 2007-2010 yılları arasında World of Warcraft’ı oynuyordum. Mutlu bir şekilde oynadım, ancak bir gün Blizzard, sevgili büyücümün Siphon Life büyüsünden hasar bileşenini kaldırdı. Daha sonra ağlayarak uyuyakaldım ve o gün merkezileştirilmiş hizmetlerin ne gibi korkunç şeyler getirebileceğini anladım. Daha sonra bırakmaya karar verdim.”

Yorumları topluluğun ilgisini çekerken, Ethereum’a doğrudan ilham demek doğru görülmedi ancak onun üzerindeki etkilerinin derin olduğunu ve onun üzerinde kalıcı bir izlenim bıraktığını belirterek etkileri küçümsedi. Kötü şöhretli yama en son 14 Nisan 2009’da güncellendi ve oynanışta birkaç kapsamlı değişiklik ve oyunun oyuncuları arasında fikir ayrılıkları ile geldi. Belki de Vitalik Buterin, yaratıcıların değişiklikleri keyfi olarak yapmak yerine oylamaya koymasını umuyordu.

Buterin daha önce adın Wikipedia’daki kurgusal bilim öğeleri listesinden geldiğini açıkladığı için Ethereum adının bilim kurguyla da bir bağlantısı olduğunu söylemişti.

“Gördüğüm diğer tüm alternatiflerden daha çok sevdiğimi hemen fark ettim; Sanırım kulağa hoş geliyordu. Işığın seyahat etmesine izin veren varsayımsal görünmez ortama atıfta bulunan Ether kelimesine sahip.”

Ethereum: Buldozerler ve Vetokrasi

Programcı, buldozerlerin önemli, ancak “potansiyel olarak riskli ve yıkıcı şeyler” izinsiz yapma gücüne sahip aktörler olduğunu belirtti. Vetokrasi altında, yıkıcı hamleler, programdaki çeşitli aktörlerin “imzasını” gerektirecektir.

Blockchain temel katmanlarının vetokrat olması gerektiğini, uygulama katmanı yönetişiminin daha uygun olabileceğini belirtti. Buldozerlerin büyük değişiklikler yaptığını, buldozerlerin yarattığı değişikliği korumak için vetokrasinin gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin