Vitalik Buterin, Ethereum gas maliyetlerini düşürmek için öneride bulundu!
Vitalik Buterin, Ethereum gas maliyetlerini düşürmek için öneride bulundu!

Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) gas maliyetlerini düşürmek için öneride bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP-4488), Katman 2 Toplamalarının rolünü vurgularken, sınırlamalarını ve çelişkilerini de kabul etti. Buterin’e göre, veri paylaşımının uygulanmasıyla ilgili önemli bir endişe var. Buterin, teklifin buna yönelik çözümünü, Ethereum ekosistemi için işlenmiş olan “toplama merkezli” bir tasarıma geçiş yoluyla mümkün olduğunu açıklıyor.

“Teklif, maksimum blok boyutunu 10 MB’a yükseltecek ve Ethereum p2p ağ katmanını benzeri görülmemiş gerilim seviyelerine itecek.”

Buterin‘in teklifi, yükseltmenin doğal sonucu olarak riskleri azaltma hedefine ulaşmak amacıyla ağ için maliyeti düşürme çağrısıyla birlikte yayınlandı. Ayrıca Buterin, 1,5 MB’lik bir blok boyutunun yeterli olacağını iddia ediyor.

“Çok boyutlu kaynak sınırlarına karşı, güvenliği korurken aynı anda orta düzeyde ölçeklenebilirlik kazanımları elde etmenin pragmatik bir yolu olarak görmeye değer.”

Vitalik Buterin, yeni önerisinin sonucunda Ethereum maliyetlerinin düşüceğini söylüyor

Aslında, teklif toplamaları daha ucuz hale getirecek, maliyetleri düşürecek, ancak mevcut ücret ortalamalarının en az beş katı olacak. Teklif ayrıca, ağ genelinde çalışma süresini korurken, veri kullanılabilirliği örneklemesi yoluyla Ethereum ağını ölçeklenebilirlik çözümlerine açacak. Teklif, eğer uygulamaya oy verilirse, tüm Ethereum ağının planlanmış bir blok yüksekliğinde yükseltmesini gerektirecek. Bu da geriye dönük uyumsuz ekosistem çapında bir gaz yeniden fiyatlandırmasıyla sonuçlanacak bir karar.

Ethereum ağı üzerinde çalışan madencilerin buna uyması ve yükseltme yapması gerekecek. Ancak belirlenen yeni eşik ile uğraşmaktan başka seçenekleri olmayacak, bu da eşiğe ulaşıldığında bir bloğa hiçbir ek işlem yazılamayacağı anlamına geliyor.

“Toplamalar kısa ve orta vadede Ethereum için tek güvenilir ölçekleme çözümü. L1’deki işlem ücretleri aylardır çok yüksekti ve ekosistem çapında toplamalara geçişi kolaylaştırmak için gereken her şey yapılmalı.”

Ethereum topluluğu, “yumuşak limit” kavramını ortaya koyarak teklife (EIP-4490) alternatifleri tartışıyor. Yumuşak bir limit, ağ akışına göre esnek olabilir. Ancak tamamen hareket ettirilemez bir eşik koymadan önce madenciler için tazminat şemasını korur. Özellikle, ölçeklenebilirlik için Katman 2 çözümlerinin doğal tasarımına rağmen, son blok verileri, aynı protokollerin ağ tıkanıklığı ve yeni kullanıcı edinme nedeniyle daha yüksek ücretlere maruz kaldığını gösterdi.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin