Uzmanlar, ETH 2.0 ile asıl Ethereum’un rakipleri için gerçek katil olabileceğine inanıyor
Uzmanlar, ETH 2.0 ile asıl Ethereum’un rakipleri için gerçek katil olabileceğine inanıyor

Vitalik Buterin, ETH 2.0 gecikecek söylentileri hakkında ne dedi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum ağı, Proof-of-Work (PoW) madencilik konsensüsünden Proof-of-Stake (PoS) protokolüne doğru ilerlerken, 2022’deki en büyük yükseltmesi  ETH 2.0 için planlanıyor.

Ethereum 2.0 resmi sayfası, PoS’a yakın ilk hareketin 2022’nin ikinci çeyreğinde gerçekleşebileceğini öne sürüyor. Ancak, projenin başlangıcından bu yana sürekli gecikmeler nedeniyle, Çin sosyal medyasında ETH 2.0 yükseltmesinin bir yıl daha ertelenebileceğine dair söylentiler dolaşmaya başladı.

Ethereum ağının kurucu ortağı Vitalik Buterin, spekülasyonlara son vermek için popüler bir Çin sosyal medya platformu olan WeChat’e girdi. Ethereum için popüler bir Wechat grubu, olası bir yıllık gecikmeye işaret eden makalenin bir ekran görüntüsünü paylaştı. Buterin gruptan cevap verdi ve “Böyle bir şey söylemedim” dedi.

Eth2.0 ana ağ lansmanı için hazırlık, projenin arkasındaki geliştiricilerin toplu bir deneme için Aralık ayında test ağını başlatmasıyla başladı. Kintsugi test ağı, ETH 2.0’a geçişten önceki son büyük adım olarak görülürken 21 Aralık’ta yayına girdi.

Vitalik Buterin zamanında lansmanı garanti ediyor

ETH 2.0, Ethereum’u ölçeklenebilir ve VISA ve Mastercard gibi birçok merkezi ödeme işlemcisi kadar hızlı hale getirme konusunda devasa bir proje olarak görülüyor. ETH 2.0 lansmanındaki gecikmeyle ilgili spekülasyonlar ise ETH 2.0’daki gecikmelerin geçmişinden geliyor.

İlk büyük adım, yani Beacon yan zincirinin piyasaya sürülmesi, benzer bir döngüden geçti. Beacon zincirinin lansmanı için belirli sayıda ETH’nin stake edilmesi gerekiyordu ve resmi lansmandan bir hafta önce, stake edilen ETH miktarı hedeften çok uzaktı. Ancak Buterin, hedefi gerçekleştirmek için milyonlarca ETH stake etti.

Şimdi Buterin olası gecikme söylentilerinin boş olduğunu söyledikten sonra, kripto topluluğu rahat bir nefes alabilir. ETH 2.0 hamlesi merakla bekleniyor ve birçoğu ETH fiyatının büyük yükseltme öncesinde yeni ATH’lere ulaşmasını bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin