Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı
Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı

Valkyrie, kaldıraçlı Bitcoin ETF başvurusu yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir önceki hafta ETF’lerin onayında geçen bir piyasa vardı. Amerika’nın ilk vadeli işlemin başlatılması önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmişti. O hafta Bitcoin 67.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

Tüm zamanlar zirvesini yenileyen dünyanın en büyük kripto parası, 1,2 trilyon dolarlık piyasa değerini görmüştü. Bu hafta ise daha durağan seyir izliyor. Anlık olarak %2’ye varan geri çekilmeye şahit oluyoruz. Bununla birlikte 60.000 dolar bandını koruyor. 

Dün Bitcoin ETF alanında yeni bir gelişme yaşandı. Valkyrie, kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlemleri için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sürpriz bir şekilde başvuruda bulundu. Valkyrie XBTO Kaldıraçlı BTC Vadeli İşlemler ETF olarak isimlendirilen yeni bir fon oluşturmak istiyor. Yeni Bitcoin fonunun, BTFX kodu altında işlem göreceği bildirildi. Başvurunun içeriğinde Bitcoin referans alınarak 1,25x kaldıraç olabileceği söylendi. 

Kaldıraç işlemleri yine Nasdaq borsasında listelenecek 

Valkyrie’nin kaldıraçlı BTC vadeli işlemleri, Nasdaq borsasında yer alacak. Yatırımcılar, vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi türevleri elinde bulundurabilecek. Valkyrie’nin baş yatırım sorumlusu Steven McClurg, Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas ile bir röportaj gerçekleştirdi. Burada kaldıraç işlemiyle ilgil bilgi verdi. Steven McClurg, 

“Kaldıraçlı ürünlere ilgi gösterilmesine şaşırmıyorum. Bununla ilgili ilgi çekici olan şey, 1,25 katı olmasıdır.  

Hepimiz, vadeli işlemler kullanarak Bitcoin’i izlemenin bir yuvarlanma maliyeti olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kaldıraç, tüccarları cezbedecek Aynı zamanda Bitcoin bir ralliye çıktığında, kaldıraç yuvarlanma maliyetini dengeleyebilir.” 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin