Verseon Blockchain tabanlı menkul kıymetler borsasını başlattı
Verseon Blockchain tabanlı menkul kıymetler borsasını başlattı

Verseon Blockchain tabanlı menkul kıymetler borsasını başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD ilaç firması Verseon, 18 Eylül Salı günkü haberlere göre Blockchain teknolojisini deneyen onaylı en son tıbbi organizasyon oldu.

Verseon’un ana ürünü, tescilli fizik tabanlı ilaç keşif platformudur. Şirket 2002 yılında kuruldu ve şu an Londra Borsasında işlem görüyor. Verseon,  211 milyon poundluk  piyasa değerine sahip bulunuyor. Bu değerin karşılığı ise 277 milyon dolar ediyor.

Büyük ilaç oyuncuları arasında blockchain’in verilerini ve güvenlik avantajlarından yararlanmaya yönelik artan bir eğilimin bir parçası olan şirketin bağlı kuruluşu BlockRules, yeni bir hamle yapıyor. Şirket, kamuya açık bir Blockchain üzerinde menkul kıymetlerin satışını, piyasaya sürülmesini ve ticaretini destekleyen teknolojiyi tanımlıyor. Bu işleri kolaylaştıracak.

Şirket şu açıklamayı yaptı:

 Sistem, Merkezi olmayan ticaret de dahil olmak üzere menkul kıymetlerin tam olarak düzenlenmiş, güvenli ve şeffaf bir şekilde desteklenmesine izin veriyor.

Bu açıklamanın yanı sıra yeni hamle, diğer ilaç oyuncularının finansman ve geliştirme stratejilerini gözden geçirmelerine yardımcı olacak.

Verseon CEO’su Adityo Prakash, şu yorumda bulundu:

 Blockchain teknolojisiyle yatırım erişimini demokratikleştirerek, yeni ilaçların ve diğer yaşam bilimleri yeniliklerinin nasıl finanse edildiğini ve elde edilen gelirlerin nasıl paylaşıldığını değiştireceğiz.

Verseon sağlık alanında fayda sağlamayı bekliyor

Bu hamle, bu yıl daha geniş sağlık endüstrisinde devam eden inovasyonun devamına işaret ediyor. Yeni teknoloji ilebirlikte birçok sağlık kurumu Blockchain’den fayda sağlamayı umuyor. Tedarik zincirleri gibi daha önce maliyetli ve verimsiz süreçleri koruma ve ilaçların tahrif edilmemesini sağlama yeteneğine kavuşmak istiniyor.

Bireysel kurulumlar aynı zamanda Tayvan’da olduğu gibi, bu ayın başlarında bir hastanenin hassas hasta verileri için bir Blockchain kayıt tutma sistemine giriş yaptığı büyük şirketlerin de ötesine geçiyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin